Reclamă

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat patru noi proiecte depuse de Primăria Capitalei prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), menite să îmbunătățească siguranța seismică a unor clădiri importante din București.

Proiectele includ o clădire monument istoric și trei clădiri rezidențiale aflate la adresele: bd. Gheorghe Magheru nr. 12-14, Sector 1 (cunoscută ca Blocul ARO – Patria); bd. Hristo Botev nr. 29, Sector 3; str. Filitti nr. 5, Sector 3 și str. Dr. Joseph Lister nr. 1, Sector 5.

Nicuşor Dan, primarul general al Bucureștiului, a menționat pe o rețea de socializare despre importanța acestor lucrări, subliniind că Blocul ARO – Patria, construit în 1935, este o „clădire emblematică pentru arhitectura modernă” și un reper al arhitecturii interbelice datorită soluțiilor structurale revoluționare pentru acea vreme, fiind proiectată de renumitul arhitect Horia Creangă.

Până în prezent, Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) a obținut finanțare nerambursabilă pentru 67 de clădiri, dintre care 63 sunt clădiri rezidențiale și patru publice, în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat (PNCCRS). Investițiile totale au fost evaluate la aproximativ 2,15 miliarde de lei.

În aprilie, Nicuşor Dan a informat publicul că a fost obținut acordul proprietarilor pentru consolidarea blocului ARO din Bucureşti. Primăria Capitalei a inițiat de atunci lucrările de expertizare ale clădirii care durează 60 de zile, urmând ca ulterior să fie realizat auditul energetic. După aceasta, proiectul va fi înregistrat pentru a obține finanțare din partea Ministerului Dezvoltării pentru a continua consolidarea și reabilitarea clădirii.

Aceste eforturi fac parte dintr-o strategie amplă de reducere a riscului seismic în Capitală, iar susținerea financiară obținută de la nivel central contribuie la accelerarea implementării proiectelor de consolidare seismică.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro