Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi sera, că anchetatorii din Germania au confirmat oficial uciderea cetățean român în dublul atac comis, miercuri seară, de un extremist înarmat în orașul german Hanau care ulterior s-a sinucis, iar în casa lui a fost găsit şi cadavrul unei femei, presupus fiind al mamei sale.

„Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă”, a transmis MAE.

În atac, pe lângă cei răniţi, 8 persoane, cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac, au murit în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau.

Victimele aveau vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani.

Atacatorul, în vârstă de 43 de ani a fost găsit mort în propria casă, iar într-o altă cameră a locuinţei sale, anchetatorii au găsit şi trupul neînsufleţit al mamei sale în vârstă de 72 de ani.

Procurorul Peter Frank a declarat că autorul atacului avea profilul unei persoane cu o „gândire confuză” marcată de „perspective profund rasiste”.

În memoria victimelor, aseară la Hanau şi în mai multe zone din Germania, mii de persoane au organizat marşuri de comemorare.