Toţi cei care vor să călătorească în Serbia, Kosovo, trebuie să ştie că merg cu riscul vieţii lor. Este ultimul anunţ făcut de Ministerul de Externe care avertizează toţi românii că nivelul de poluare în Priştina a depăşit semnificativ limitele admise de lege, astfel existând un risc enorm pentru sănătatea tuuror.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Serbia, Kosovo că, în conformitate cu măsurătorile efectuate recent pe plan local, nivelul de poluare atmosferică în Priștina depășește semnificativ limitele admise, existând un risc pentru sănătatea umană”, a transmis MAE.

Potrivit MAE, românii pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Biroului de Legătură al României la Priștina: +383(0)38604272, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Priștina: +383(0)49415780.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://belgrad.mae.rowww.meteoalarm.eu și www.mae.ro.