Ministerul Afacerilor Externe a venit cu noi precizări pentru românii care vor să călătorească în Norvegia. Se pare că fenomenele meteorologice din următoarele două zile sunt deosebit de periculoase, fiind date avertismente de cod roșu, portocaliu și galben pentru furtună.

Ministerul de Externe îi anunță pe românii care care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Norvegia că până marţi, la ora 01.00, a fost emis cod roşu de viscol şi vânt puternic ce va atinge rafală peste 75 km/h, urmate de căderi de zăpadă, temperaturi extreme, polei, ceaţă, risc de avalanşă, ploi abundente, inundaţii, ploi îngheţate, condiţii de circulaţie dificile, cu închideri de căi rutiere şi poduri și vizibilitate redusă până la zero.

Potrivit ministerului de Externe, Codul roşu este emis pentru Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Oppaland, Hedmark, More og Romsdal, Sor-Trondelag, Nordland, iar coduri portocaliu şi galben pentru regiuni extinse din Nord-Trondelag, Hedmark, Buskerud, O˜stfold, Troms.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Norvegia: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227.