Reclamă
Reclamă

Ministerul Apărării a dat publicității, duminică, imagini spectaculoase cu nava-școală ”Mircea”, surprinsă în timp ce traversează canalul Corint pe furtună, în condiții grele, care au făcut ca misiunea echipajului să fie dificilă. Ministerul detaliază în postarea sa din pagina de Facebook condițiile de „rupere de nori” în care s-a desfășurat misiunea echipajului.

„În după-amiaza zilei de 4 iulie, la câteva ore după plecarea din portul Pireu, nava-școală ‘Mircea’ a tranzitat, pentru al doilea an consecutiv, canalul Corint, care leagă Marea Egee de Marea Ionică. Temperaturile caniculare din ultimele zile nu prevesteau ‘ruperea de nori’ ce avea să facă tranzitarea canalului o manevră pe cât de dificilă, pe atât de spectaculoasă”, au transmis, duminică, oficialii Ministerului Apărării, distribuind imagini spectaculoase.

Potrivit oficialilor MApN, a plouat torențial cu descărcări electrice, vizibilitatea redusă și vântul făcând sarcina piloților din canalul Corint și a echipajului velierului una plină de provocări.

Reclamă

„Mircea” își continuă marșul de instrucție – cap compas Livorno, Italia, unde va acosta pe data de 10 iulie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro