Reclamă
Reclamă

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat cetățenia română a celei de-a treia persoane dispărute, și ulterior găsită decedată, în urma inundațiilor produse pe 31 mai în Italia, în regiunea Friuli Venezia Giulia. Este vorba de Cristian Molnar, al cărui trup a fost găsit la trei săptămâni după incidentul care a zguduit Italia.

Consulatul General al României la Trieste a contactat în regim de urgență autoritățile italiene pentru a confirma informația apărută în presa italiană cu privire la găsirea unui trup neînsuflețit în apele râului Natisone, provincia Udine, și a obține date despre identitatea și cetățenia persoanei decedate, potrivit unui comunicat MAE transmis duminică.

Autoritățile italiene au comunicat reprezentanților oficiului consular că persoana decedată este cetățean român, iar rezultatele anchetei confirmă că aceasta este cea de-a treia victimă a accidentului, precizează MAE.

Reclamă

Consulatul General al României la Trieste este în contact cu membrii familiei persoanei decedate, pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor, inclusiv prin eliberarea certificatului de deces și sprijinirea repatrierii trupului neînsuflețit.

MAE informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste (+39040411652, +390404528136, +39040416350), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României la Trieste (+393408821688).

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro