Mingea de foc de pe cerul Australiei, fenomen bizar
Mingea de foc de pe cerul Australiei a fost fenomen bizar pe care mulți dintre martori l-au considerat foarte periculos. Federația Rusă a efectuat o lansare la data de 22 mai. Lansarea a fost cel mai probabil un satelit militar din suita de protejare împotriva rachetelor. Lansarea rachetei a fost făcută de pe cosmodromul militar Plesetsk.
Mingea de foc fenomen straniu? Satelitul a fost lansat în spațiu prin utilizarea rachetei Soyuz-2. O rachetă cu patru etape de desprindere. Se pare că o parte deșeurile rachetei, cele de la a treia etapă de desprindere, ar fi intrat în atmosferă deasupra Australiei. iar toate deșeurile care nu s-ar fi dezintegrat în atmosferă să plonjeze undeva în Oceanul Pacific, fără să afecteze pe nimeni.
Până să ajungă în ocean deșeurile au oferit un spectacol fabulos pe cerul Australiei și Tasmaniei. Deșeurile au devenit o minge de foc. Mingea de foc a putut fi văută de o groază de oamen din Sud-vestul Australiei și din Nordul Tasmaniei. Mingea de foc a fost cauzată de intrarea celei de-a treia etape în atmosfera terestră.
„Viteza lentă, de aproximativ 6 kilometri pe secundă, este un semn foarte evident că este vorba de un gunoi spațial”. A menționat Jonti Horner
Specialiștii au spus că nu toate deșeurile de pe orbita terestră au, la intrarea în atmosferă, o vitează similară cu etapă a treia a rachetei Soyuz-2. NASA menționează că sunt peste 500.000 de deșeuri în jurul planetei care sunt mai mari decât o minge de ping pong. Un fapt care nu ar trebui să ne îngrijoreze absolut deloc. Nu reprezintă pericole pentru suprafața terestră. Pot fi, în schimb, extrem de periculoase pentru navele, sateliții și instrumentele științifice din spațiu.
Agențiile spațiale se gândesc să ia măsuri cât mai urgent posibil. Este posibil ca în viitorul apropiat aceste deșeuri să provoace leziuni însemnate. Ar putea afecta destul de mult viitoarele campanii.