Militarii israelieni au anunțat sâmbătă că au eliberat patru ostatici în viață, care au fost răpiți de teroriștii Hamas anul trecut, pe 7 octombrie, de la festivalul de muzică Nova.

Este vorba despre trei bărbați și o femeie, răpiți în 7 octombrie anul trecut de la festivalul muzical Nova din Israel, organizat în apropiere de granița cu Fâșia Gaza. Ei au fost transportați la un spital pentru controale medicale.

La operațiunea specială au luat parte mai multe structuri ale armatei și poliției israeliene, potrivit Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF).

Pe 7 octombrie anul trecut, gruparea palestiniană Hamas și alți islamiști au atacat teritoriul israelian, unde au ucis aproape 1.200 de oameni, majoritatea civili, și au luat circa 250 de ostatici. Dintre aceștia, 120 se aflau încă în Gaza potrivit unor estimări recente. Armata israeliană crede că 37 dintre aceștia și-au pierdut viața.

Atacul terorist al Hamas a declanșat riposta Israelului, care a demarat o ofensivă în Fâșia Gaza soldată cu peste 36.000 de morți conform autorităților sanitare controlate de gruparea islamistă.