Autoritatea Națională de Supraveghere a anunţat oficial că a penalizat două mari companii pentru încălcarea Regulamentulului General privind Protecţia Datelor. Giganții au fost amendați cu zeci de mii de euro pentru infracțiunile comise.

Companiile ING Bank şi TAROM au fost amendate cu 20.000 de euro, respectiv 80.000 de euro, pentru încălcarea Regulamentulului General privind Protecția Datelor.

Compania SC CNTAR TAROM SA a fost amendată cu 20.000 euro deoarece „nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a se asigura că orice persoană fizică care acționează sub autoritatea acestuia și care are acces la date cu caracter personal, nu le prelucrează decât la cererea sa. Corelat cu acest aspect, operatorul nu a luat nici măsuri adecvate pentru a asigura un nivel de securitate corespunzător riscului generat de divulgarea neautorizată sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate într-un alt mod”, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale de Supraveghere.

Citeste tot