Bernie Ecclestone, fostul proprietar al drepturilor comerciale ale Formulei 1, a declarat public că este de partea lui Vladimir Putin. Omul de afaceri a făcut declarații incredibile, la doar o zi după ce trupele militare rusești au invadat Ucraina, scrie news.ro. 

Bernie Ecclestone este de partea lui Vladimir Putin

În vreme ce acțiunile lui Vladimir Putin în Ucraina pot fi calificate drept crime de război, alții sunt de părere că ceea ce face acum liderul de la Kremlin este perfect normal. Bernie Ecclestone a ținut să-l laude pe președintele rus și a făcut o serie de afirmații șocante, care au oripilat pe toată lumea.

„Ca persoană, l-am găsit foarte direct şi onorabil. A făcut exact ceea ce a spus că va face fără nicio discuţie”, a declarat Ecclestone, în vârstă de 91 de ani, pentru Times Radio.

Cred că depinde foarte mult de care este situaţia exactă dintre Ucraina şi Rusia. Nu va face nicio diferenţă dacă există o cursă în Rusia pentru ce s-a întâmplat în lume. Presupun că oamenii care sunt implicaţi în eveniment sunt cei care vor decide asupra lui. Cum poate cineva să judece ce se întâmplă acum? Poate că există oameni care cred că Rusia a făcut ceea ce trebuie”, a mai afirmat el.

foto: captură video

Preşedintele ucrainean, mesaj disperat pentru Joe Biden

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a venit cu noi informații despre situația actuală din Kiev. El a declarat că aproximativ 6.000 de soldați ruși au fost omorâți în primele șase zile de la izbucnirea războiului. În continuare se dau lupte grele în orașele importante din Ucraina. Un atac de amploare al rușilor a fost lansat la Jîtomîr, în vestul Ucrainei, unde au fost distruse maternitatea și mai multe case.

La Harkov au decedat cel puține 17 persoane și alte zeci au fost rănite, conform autorităților ucrainene.

„Acest atac demonstrează că pentru mulţi oameni din Rusia Kievul nostru este total străin. Ei nu ştiu absolut nimic despre Kiev, despre istoria noastră. Însă ei au cu toţii ordinul de a ne distruge istoria, de a ne distruge ţara, de a ne distruge pe noi toţi”, a spus Zelenski într-un mesaj video, relatează Reuters.

În plus, Volodimir Zelenski a transmis și un mesaj categoric pentru Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii.

„Trebuie să vorbești în primul rând. Toată lumea trebuie să înceteze lupta și să se întoarcă la acel punct de unde a început acum cinci, șase zile. Cred că există lucruri principale pe care le poți face… Dacă faci asta și acea parte face asta, înseamnă că ei sunt pregătiți pentru pace. Dacă nu (nu sunt pregătiți), înseamnă că doar pierzi timpul”, a spus Zelensky, conform edition.cnn.com.