Reclamă
Reclamă

La mai bine de jumătate de secol și 39 de guverne italiene după ce a fost conceput pentru prima dată, un nou muzeu se va deschide la sfârșitul acestui an pentru a găzdui arta modernă din galeria Pinacoteca di Brera din Milano. Brera Modern, situat la doar câteva uși de galeria principală, a fost afectat de numeroase întârzieri, cele mai recente fiind descoperirea de azbest și probleme cu sistemul de climatizare.

Muzeul se va deschide oficial pe 7 decembrie, când ochii elitei culturale europene vor fi deja ațintiți asupra orașului Milano pentru premiera anuală de gală a sezonului de operă de la La Scala, au declarat oficialii locali, citați de The Guardian. Noua instituție va avea astfel onoarea de a beneficia de o expunere maximă în lumea culturală.

Onoarea pentru această realizare îi revine noului director al Brera, Angelo Crespi, care a preluat funcția în februarie, ca parte a măsurilor guvernului de dreapta de a pune italieni în fruntea instituțiilor culturale cheie. Predecesorul său, istoricul britanico-canadian James Bradburne, care a insistat să finalizeze Brera Modern, a încheiat două mandate de patru ani și nu era eligibil pentru a continua.

Reclamă

Brera, înființată în 1809, conține capodopere de Canova, Caravaggio, Rafael și Hayez. Multe dintre lucrările sale moderne au fost mult timp relegate în depozite, dar noul muzeu va reuși să le aducă în fața publicului.

Noul muzeu din Palazzo Citterio din apropiere a atras deja 30.000 de vizitatori pe parcursul a trei săptămâni pentru o expoziție temporară. În plus, sunt planificate concerte în grădină în această vară, consolidând astfel reputația culturală a instituției.

Se așteaptă ca Brera, cu adăugarea muzeului Modern, să ajungă la 500.000 de vizitatori în acest an, față de 466.709 anul trecut și față de recordul de 410.000 înregistrat înainte de pandemie. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă și atestă interesul crescut pentru arta modernă în rândul vizitatorilor din întreaga lume.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro