Planurile de vacanță au fost date peste cap și în acest an

Companiile spun că anulările se datorează testelor pozitive ale echipajelor companiilor aeriene

Personalul care nu a fost testat pozitiv, dar a fost în contact cu cei infectați, a fost forțat să se autoizoleze.

Cazurile înregistrate de Covid cresc brusc în întreaga lume, în mare parte determinate de varianta Omicron.

În ciuda descoperirilor timpurii că Omicron este mai blând decât alte variante de coronavirus, oamenii de știință sunt îngrijorați de numărul mare de infecții înregistrate.

Cine sunt cei afectați

Mii de zboruri anulate. Tulpina Omicron face ravagii peste tot în lume
Pixabay.com

Duminică, peste 1.800 de zboruri au fost anulate – dintre care peste 560 au fost către sau dinspre aeroporturi din SUA, potrivit FlightAware.

Cele mai afectate companii din SUA sunt Delta, United și JetBlue.

United a avertizat recent că o creștere a cazurilor Omicron „a avut un impact direct asupra echipajelor noastre de zbor și asupra oamenilor care ne conduc operațiunile”, adăugând că a contactat pasagerii afectați înainte ca aceștia să vină la aeroport.

Omicron este acum tulpina dominantă în America.

Cu toate acestea, cea mai afectată companie aeriană pare să fie China Eastern. Cu peste 390 de zboruri abandonate duminică.

Aeroportul din orașul Xi’an, din nordul Chinei, a raportat peste 100 de zboruri anulate.

Peste 13 milioane de oameni din Xi’an au primit recent ordin să rămână acasă. În timp ce autoritățile încearcă să abordeze un focar de Covid acolo.

Aeroportul Heathrow din Londra a înregistrat până acum 60 de zboruri anulate duminică.

Aproape 5,4 milioane de oameni au murit din cauza coronavirusului în întreaga lume, potrivit Universității Johns Hopkins din America. Au fost peste 279 de milioane de cazuri confirmate.

Anulările s-au adăugat la frustrarea pandemiei pentru mulți oameni dornici să se reîntâlnească cu familiile lor de sărbători. Mai ales că adunările de Crăciun de anul trecut au fost reduse drastic. Oamenii din întreaga lume devin din ce în ce mai frustrați și nervoși, considerând că Guvernele nu au luat măsurile necesare, până acum.

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.