Reclamă

Cu toții știm cât de mult bine ne face mișcarea. Măcar 30 de minute de mers pe jos în fiecare zi face minuni pentru fiecare persoană. Totuși, un studiu efectuat recent a ajuns la concluzia că un anumit timp de sport dăunează creierului și duce, în final, la boli grave. 

Și la noi în țară se practică acest sport de o mulțime de tineri și nu numai. Este vorba despre binecunoscutul rugby. Se pare că un studiu efectuat recent de oamenii de știință britanici a ajuns la concluzia că acest sport face foarte mult rău creierului. Mai clar, cercetătorii au analizat informațiile medicale de la 412 jucători de rugby scoțieni retrași din activitate, dar și datele medicale ale unui grup de 1.236 de persoane care nu au practicat acest sport, pe o perioada de 30 de ani. 

Rugby, un sport periculos

Concluziile studiului sunt că într-adevăr, jucătorii de rugby care au avut o activitate fizică mult mai mare au o speranță de viață mai mare comparativ cu restul populației. Aceștia trăiesc 79 de ani, comparativ cu 76 de ani vârsta care corespunde populației generale. 

Pe de altă parte, jucătorii de rugby se pot confrunta cu riscuri colosale pentru sănătate, cum ar fi boala Parkinson și scleroză laterală amitrofică. Chiar dacă aceștia trăiesc mai mult, fiindcă au făcut sport, la bătrânețe se pot confrunta cu boli neurodegenerative grave. Mai clar, în cazul acestora, riscul de a dezvolta aceste boli este de două ori mai mare, față de oamenii care nu au făcut acest sport. 

Mii de tineri din România, în pericol! Sportul care poate provoca boli grave

Rugbyștii pot face boala Parkinson

În ceea ce privește boala Parkinson, riscul este de trei ori mai mare. De asemenea, probabilitatea de a dezvolta screloză laterală amitrofică este cu 15% mai mare în rândul celor care au făcut rugby de-a lungul vieții. 

Aceste lucruri se întâmplă din cauză că jucătorii de rugby se lovesc foarte des la cap, iar aceste lovituri determină apariția unor leziuni potențial periculoase.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro