Reclamă

Grupa mijlocie va deveni obligatorie începând cu toamna acestui an. Totuși, numeroase localități din România se confruntă cu o problemă gravă: insuficiența locurilor în grădinițe și școli. Mii de copii sunt nevoiți să rămână pe dinafară, iar situația este similară și în cazul creșelor.

Mii de copii nu au loc în grădinițe

Cu toate că sunt obligați să meargă la grădiniță, totuși, locuri pentru ei nu se găsesc. Este situația pe care cei care abia pășesc în primii ani de colectivitate o întâmpină. Părinții lor au petrecut ore în șir la cozi interminabile cu speranța că vor găsit un loc în grădiniță.

Chiar dacă există promisiuni privind construcția a zeci de creșe până în 2024, lucrările pentru majoritatea acestora nu au început încă.

Într-un astfel de context, familiile cu copii mici se văd într-o situație dificilă.

În multe comunități, părinții se confruntă cu lipsa opțiunilor de înscriere pentru copiii lor. Astfel,părinții sunt nevoiți să facă naveta alături de juniori, în comune învecinate sau să recurgă la alte soluții temporare.

Comuna Valea Lupului din județul Iași a reușit să construiască două grădinițe noi în ultimii trei ani. Astfel de cazuri sunt totuși puține în țară.  Cu toate acestea, cererea depășește încă capacitatea existentă.

În încercarea de a răspunde nevoilor comunității, conducerea școlii intenționează să deschidă încă o grădiniță până în toamnă.

În contrast, în localitatea Pardoși din județul Buzău, nu există nici școală generală, nici grădiniță din 2018. Această situație se repetă în numeroase comune și sate din întreaga țară. Astfel, mii de copii rămân fără acces la educație în primii ani de viață.

Nici în Capitală, situația nu arată diferit. Sute de copii au rămas fără un loc în grădiniță. Cu toate eforturile părinților de a petrece ore întregi la coadă pentru a obține un rezultat pozitiv. De departe, statul nu are o soluție în acest sens. Cel puțin pentru moment, nu se știe ce se va întâmpla cu situația învățământului preșcolar.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro