Coordonatorul campaniei PSD pentru alegerile europarlamentare și europarlamentarul Mihai Tudose a infirmat speculațiile conform cărora Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei, ar fi amenințat că se va retrage din competiția electorală datorită unui sprijin insuficient din partea celor două partide.

Tudose a subliniat într-o declarație la Antena 3 că niciunul dintre aceste scenarii nu reflectă realitatea, contrar zvonurilor circulate.

„Noi dezminţim chestia asta de vreo patru zile. Am rugat pe toată lumea să ne indicaţi şi nouă sursa, de unde aţi auzit aşa ceva. Nu e nici cel mai mic adevăr în aşa ceva”, a declarat Mihai Tudose, evidențiind absența oricărui fundament în aceste presupuneri. El a negat de asemenea existența vreunei nemulțumiri exprimate de Cîrstoiu legat de campania electorală.

În plus, Tudose a adăugat că, în ciuda dorinței membrilor PSD și PNL de a avea fiecare un candidat propriu, acceptarea unei candidaturi independente susținute de ambele partide s-a arătat a fi o strategie eficientă. „Deja creşte 2-3 procente pe săptămână. Lumea a aşteptat, a înţeles ce fac cele două partide. Intenţia de vot la Bucureşti, însumat pentru cele două partide depăşea 55 la sută”, a explicat el, arătând creșterea popularității candidatului comun.