Mihai Petre și Elwira și-au îndeplinit una dintre cele mai mari dorințe. Cuplul va juca marea finală „Asia Express”, așa cum și-au propus încă din primele etape. Semifinala a fost una dificilă pentru ei, nu din cauza probelor, ci din cauza algoritmului de selectare. Irina Fodor a pregătit trei cutii, dintre care una avea piatra roșie eliminatorie. Deși Mihai Petre a avut două cutii și surorile Buble doar una, Lidia a fost cea care a părăsit competiția. Cu piatra verde la purtător, familia Petre va lupta în finală împotriva băieților de la Noaptea Târziu.

Încă din primele săptămâni de difuzare a emisiunii, fanii au început să creadă că Mihai Petre va fi cel care va câștiga acest sezon de „Asia Express”. Dansatorul a plecat în aventura vieții lui alături de soția sa, Elwira și se completează de minune. Chiar dacă în semifinală oboseala și-a spus cuvântul, cufărul norocos a fost cel care le-a garantat biletul către marea finală. Ultimele probe din „Asia Express” nu vor fi deloc unele ușoare, iar concurenții vor trebui să lupte până târziu în noapte pentru amuleta de 30.000 de euro.

Mihai Petre este încrezător în potențialul lor ca și echipă

Mihai Petre este conștient că are doi adversari de temut. Emi și Cuza au demonstrat și ei pe parcursul competiției că orice este posibil, atâta timp cât există motivație. Elwira a promis încă din semifinală că va încerca să se adune și să se concentreze cât mai mult asupra misiunilor pentru a fi prima care ajunge la Irina. Soții Petre au avut un parcurs extraordinar la „Asia Express” și aproape că nu a fost stage în care să nu ajungă pe primul loc. Aceeași situație a fost și la jocurile de amuletă, familia Petre fiind singura cu cele mai multe câștiguri. La un calcul simplu făcut de Cosmin Natanticu, Mihai Petre are cel puțin opt amulete câștigate.

Imediat după ce și-au aflat locul în finală, concurenții au acordat, exclusiv pentru Antena 1, interviuri la cald. Emoțiile au fost vizibile, dar motivația a fost și mai mare. Mihai Petre a declarat că va pleca în Ierusalim cu gândul de a aduce acasă la fetele lui amuleta de 30.000 de euro.

„Sunt prea multe sentimente acum, e incredibil. Visam la chestia asta, iar azi părea imposibil pentru noi de atins. A fost cea mai rea zi a noastră din cele două luni pe care le-am pregătit aici. S-a terminat cum nu se putea mai bine. (…) Eu mă simt foarte pregătit pentru finală. Îmi doresc atât de mult să câștigăm finala asta. Suntem foarte pregătiți și avem extrem de multe emoții.”, a declarat Mihai Petre.