„Drumul Împăraților” a ajuns la final, iar Mihai Petre și Elwira sunt câștigătorii sezonului patru de „Asia Express”. Marea finală s-a jucat la nivel înalt, probele nu au fost deloc ușoare, iar adversarii au fost pe măsură. Familia Petre și băieții de la Noaptea Târziu au luptat cot la cot pentru amuleta de 30.000 de euro.

1. Mihai Petre și Elwira au ajuns primii la Irina Fodor în marea finală „Asia Express”

Mihai Petre a verbalizat de fiecare dată când a avut ocazia dorința lui de a câștiga „Asia Express”. Atât el, cât și Elwira au declarat că cea mai mare motivație a lor a fost familia, în special cele două fetițe. Cei doi au trecut prin probe solicitante fizic și psihic, dar și prin momente tenstionate. Împreună, familia Petre a demonstrat că este de neînvins și că a fost un adversar de temut pe tot parcursul competiției. Mihai Petre și Elwira au fost de cele mai multe ori la jocuri de amuletă și aproape că le-au câștigat pe toate. Cei doi au reușit să câștige admira echipelor adversare datorită ambiției și a perseverenței.

În marea finală, Mihai și Elwira au luptat împotriva lui Emi și a lui Cuza. Încă o dată s-a adeverit faptul că autostopul face legea în „Asia Express”. Între cele două echipe diferența de timp a fost una infimă, dar foarte importantă. Chiar dacă nu au câștigat marele premiu, Emi și Cuza i-au felicitat pe Mihai Petre și pe Elwira și au considerat că și-au meritat locul în competiție.

„Simțeam că îmi explodează inima. Nu îmi venea să cred. Mă bucur atât de tare pentru că în momentul ăsta o să-mi văd fetele cum sar de fericire. Ele au fost motivația noastră! Ele m-au ajutat să rezist aici.”, au declarat Mihai Petre și Elwira la testimoniale.

Mihai Petre și Elwira au câștigat „Asia Express” sezonul patru, iar fanii au reacționat imediat. „Super predictibil și plictisitor!”
Antena 1

2. Cum au primit fanii din online vestea că marele premiu nu a mers la Emi și la Cuza?

Ca în fiecare an, mereu există nemulțumiți atunci când vine vorba de echipa la care merge marele premiul din „Asia Express”. Având în vedere parcursul tuturor din competiției, Mihai Petre era cel mai previzibil nume din finală. În online au început, încă din luna septembrie, să circule zvonuri care anunțau marele câștigătorul. Acum că „Asia Express” a ajuns la final și s-a aflat echipa câștigătoare, fanii au început să își manifeste nemulțumirile în online.

„Wow! Chiar nu mă așteptam de când am aflat, din septembrie!”, „Super predictibil și plictisitor.”, „Cusută cu ața albă după cele  două pietre verzi. Dezamăgitor.”, „Cea mai falsă emisiune!”, au fost doar câteva dintre reacțiile din online după ce Mihai Petre a fost desemnat câștigător.