Mihai Neșu este fostul fotbalist care în urmă cu 10 ani a rămas paralizat la un antrenament. Ulterior, acesta a fost nevoit să renunțe la cariera de fotbalist, însă a rămas optimist și încearcă să facă progrese. Mihai consideră că tragicul eveniment prin care a trecut nu a fost deloc întâmplător, acesta ajungând să fie de ajutor tinerilor cu dizabilități.

Tânărul și-a dorit enorm să pună pe picioare un centru pentru copiii și tinerii care suferă de dizabilități neuromotorii. Fostul sportiv a mărturisit câteva din planurile sale în cadrul emisiunii „Fiță cu Adiță”, de pe canalul de YouTube theXclusive.

Mihai Neșu, dezvăluiri despre proiectul la care lucrează cu mare interes

Mihai Neșu lucrează la un proiect care este încă în plină desfășurare. Visul sportivului a fost să construiască un centru pentru copiii și tinerii cu dizabilități. Tânărul a sperat întotdeauna să poată ajuta oamenii care au trecut prin evenimente dramatice, deoarece se regăsește foarte bine în situație.

Mihai strânge în continuare bani pentru a reuși să ducă la bun sfârșit proiectul și să îi poată primi pe tinerii în cauză pentru a începe ședințele de terapie. De 10 ani, fotbalistul face zi de zi recuperare pentru a i se imbunătăți starea de sănătate.

„De la începutului lui iunie, construim noul complex de recuperare pentru copii și tineri cu dezabilități neuromotorii…E un complex nou, care noi considerăm că este foarte necesar pentru copiii cu dezabilități, să aibă șanse mai mari la terapie și, plus, fiind în regim caritabil le dă posibilitatea părinților să-și permită să vină pe termen nelimitat la terapie, să nu le opreasă și să crească șansele copiilor de a face recuperare. Este un proiect pe care noi am început să-l gândim din 2018″ , a mărturisit Mihai Neșu în cadrul emisiunii.

Mihai Neșu consideră că tragicul eveniment nu a fost, de fapt, un blestem

Fostul sportiv a înțeles dupa 10 ani de la întâmplarea nefericită că totul răul a fost spre bine. Iar faptul că astăzi se află în aceasta postură, a fost menit să se întâmple pentru a ajunge să-i ajute pe tinerii cu aceeași problemă ca și el.

„Chiar dacă la început lumea spunea că este un blestem, o nenorocire, s-a adeverit că, tot ce s-a întâmplat în ultimii ani, a avut un sens tot accidentul. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să înțeleg rostul accidentului….Orice rău are rolul lui. Sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele.

 Mihai Neșu a reușit să își ducă visul la bun sfârșit. Fostul fotbalist a făcut o faptă de milioane
social media

 După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine. De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi.

Ăsta e un progres mare. Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină. Sunt mulțumit de cum evoluează. Cu bățul ăsta scriu pe Whatsapp. Mă mișc repede, de aia am atâtea contracturi la mușchii de la ceafă, de la spate, la mușchii de sus. De la cât folosesc bățul. Dar am terapeuți buni, care au grijă de mine” , a mai adăugat Mihai.