Cei doi prezentatori se bucură de această experiență unică

Mihai Morar și Cosmin Seleși au luat o decizie surprinzătoare.

Dacă majoritatea vedetelor preferă vacanțele luxoase înainte de Paște, cei doi prezentatori au preferat să se relaxeze la Muntele Athos. Și ce altă metodă mai bună de ați elibera sufletul înainte de sărbători, dacă nu o rugăciune într-un loc sfânt.

Odihnă și pace

Mihai Morar și Cosmin Seleși au mers împreună la Muntele Athos. De ce au luat această decizie FOTO
Pixabay

“POVESTIRE DIN MUNTELE ATHOS.🙏
CĂLUGĂRUL CARE A VĂZUT RĂZBOIUL.

Barca ne lasă în micul port al Mănăstirii Sf. Pavel din Athos. E-atâta pace aici, pe cât război e-n lumea de afară. În mai puțin de 2 minute, o bătrânică de Toyota 4X4, coborâtă din munte, se oprește în dreptul nostru. ”Bine-ați venit, fraților!” ne întâmpină cu voce blândă, înveșmântat în rasă de monah și scufie neagră, Părintele Gamaliel.
Umplem portbagajul cu valizele pline de aparatura pentru podcast, ne îndesăm și noi în mașină, călugărul trage frâna de mână și pornim călătoria prin Munte.

Călătoria, nu drumul. Drumul e abrupt, șerpuit, înfundat, mașina tremură și huruie. Dar călătoria spre chilia din Schitul Lacu e duioasă și blajină. Iar călătoria e mai importantă decât drumul. (…)Dar drumul nu-i greu când știi că e mai importantă călătoria.

E-atâta pace aici, pe cât război e-n lumea de unde venim. Ne vorbește Părintele Gamaliel despre simplitatea sfinților, despre cum cuvioșenia începe cu duioșenia, despre lucrurile simple și trăirea curată pe care noi le vedem miracole. Și, din cuvios în cuvios, bunul Gamaliel se oprește la o întâmplare cu Bătrânul Evmenie, un sfânt ascuns al Athenei, relatată de Mitropolitul Neofit de Corfu într-o carte apărută în Grecia în 2016.

Seara, la chilie, după slujbă, Părintele îmi înmânează cărticica, tradusă în română în 2020. Și o să reproduc din textul “ÎN UCRAINA”, scris de mitropolit.

Las mai jos, la primul comentariu, fotografia celor două pagini de carte. Și nicio părere personală. Doar cuvântul unui călugăr român din Athos: ”Nu există profeții. Dar există oameni atât de curați încât pot să vadă limpede. Există sfinți.”

E atâta pace în Athos, pe cât război e deja în lume. Cu ❤️ și 🕊,Mihai Morar.”, a scris acesta pe rețelele de socializare.

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.