În cadrul unei dezvăluiri recente, celebrul prezentator de la Pro TV, Mihai Dedu, a mărturisit că obezitatea i-a pus viața în pericol, aducându-l într-un punct critic unde sănătatea sa a fost grav amenințată.

În ciuda unei percepții personale de bine, semnalele alarmante ale corpului său au fost inițial ignorate, ceea ce a dus la agravarea condițiilor de sănătate.

Dedu a împărtășit aceste aspecte personale în cadrul podcast-ului „Acasă la Măruță”, unde a detaliat lupta sa cu kilogramele în plus și consecințele serioase pe care le-a avut obezitatea asupra sănătății sale.

Mihai Dedu a relatat că, în ciuda succesului profesional, starea sa de sănătate s-a deteriorat semnificativ din cauza greutății excesive. Acesta a menționat că a fost nevoit să înceapă un regim drastic de slăbire după ce a descoperit că are probleme de sănătate severe, inclusiv tensiune arterială ridicată și probleme cardiace, care, neglijate, ar fi putut avea consecințe fatale.

Conform relatării sale, unul dintre factorii care au contribuit la situația sa a fost și consumul excesiv de țigări, Mihai Dedu amintind că, în trecut, fuma până la 20 de țigări dimineața alături de colegul său, Florin Busuioc. Odată cu începerea procesului de slăbire, Dedu a decis să renunțe la fumat, o decizie care a marcat începutul unei noi etape în viața sa.

Prezentatorul a subliniat importanța consultării medicale timpurii, dezvăluind că, dacă nu ar fi vizitat un medic în momentul oportun, este posibil să nu mai fi fost în viață pentru a împărtăși această experiență. Problemele de sănătate descoperite în urma consultului medical, inclusiv afecțiuni ale pancreasului și ficatului, au fost un semnal de alarmă pentru a lua măsuri concrete pentru îmbunătățirea sănătății sale.

Finalizând relatarea experienței sale, Mihai Dedu a evidențiat că, în ciuda eforturilor inițiale care nu au rezultat într-o pierdere în greutate vizibilă, perseverența și schimbările adoptate în stilul de viață au avut în cele din urmă rezultate pozitive asupra sănătății și bineștării sale. Această mărturisire personală nu doar că oferă o perspectivă asupra luptei individuale cu obezitatea, dar subliniază și importanța conștientizării și acțiunii în fața semnalelor de alarmă ale corpului.