Mihai Bendeac se numără printre cei mai apreciați actori ai noii generații. De ani de zile, talentul său l-a propulsat pe cele mai mari scene ale teatrelor din țară și a devenit un real model și o sursă de inspirație pentru mii de tineri care îl urmăresc. Însă, nu multă lume știe care este părerea lui despre sistemul educațional din România.

Mihai Bendeac este unul dintre cei mai talentați actori de la noi din țară. Pasiunea sa pentru latura artistică s-a manifestat încă din liceu, atunci când a decis să urmeze un profil uman. Deși a fost un elev excepțional, Mihai recunoaște că a rămas cu un gust amar din perioada școlii.

Marele actor crede că sistemul, dar și profesorii sunt vinovați pentru faptul că elevii și-au pierdut total interesul față de școală și față de a învăța lucruri noi. Acesta își amintește că, incluvis pe vremea lui, fiind la un profil uman, nu a fost niciodată atras de științele exact, dar nici profesorii nu au încercat nimic în această direcție.

Mihai Bendeac crede că multe dintre pasiunile elevilor se pierd în școală, iar asta pentru că, din păcate, unii tineri nu au parte de cei mai buni profesori care să îi îndrume. Bendeac a recunoscut că la multe dintre orele la care nu se simțea atras de materie, prefera să facă altceva în beneficiul dezvoltării sale.

Mihai Bendeac, părere sinceră despre sistemul educațional din România. „O absurditate totală” Social media

Sistemul educațional din România are multe minusuri

Mult mai târziu, ajuns la vârsta maturității, a descoperit că nici materiile de care fugea atât de mult nu erau chiar atât de grele sau de neplăcute. Dar, pentru el este trist că a realizat asta după ce a terminat școala și după ce a început să urmărească mai multe documentare.

„Liceul era foarte mișto, nu despre asta este vorba, dar sistemul de învățământ era o absurditate totală și de un cretinism total. Dup-aia am descoperit că îmi place și chimia, îmi place și fizica, adică sunt avide chestii de genul ăsta.

Dar, pe care le-am descoperit dup-aia, uitându-mă la documentare, nu făcând probleme de fizică, eu fiind la uman. Mi-au furat ani din viață. Noroc să stăteam în timpul ăla și scriam sau inventam ceva. 

Problema a fost sistemul, dar și unii dintre profesori pentru că, dacă faci parte dintr-un sistem cretin, mai poți să-l mai driblezi din când în când.”

Din păcate, sistemul educațional nu s-a schimbat prea mult nici în prezent și sunt multe cazuri în care profesorii pun accent pe teorie și nu pe practica care i-ar putea dezvolta pe elevi.

 

@jurnalul_unui_burlacParerea mea despre sistem 🎓

♬ sunet original – Mihai Bendeac