La sfârșitul acestei săptămâni, Ion Caramitru s-a stins din viață. Marele actor a luat o bacterie, motiv pentru care a fost internat în spital. El a primit un tratament bazat pe antibiotice, iar trupului era din ce în ce mai slăbit, iar după o săptămână acesta a cedat.

Mihai Bendeac, mărturisiri emoționante

Regretatul actor a trecut în lumea celor drepți la vârsta de 79 de ani, iar întreaga lume a teatrului românesc este în doliu. Mihai Bendeac a aflat de pierderea acestuia, în timpul unui spectacol și a considerat că toate aplauzele de la final ar trebui să fie în cinstea fostului director TNB.

„A avut loc o întâmplare foarte, foarte ciudată. Sâmbătă seara, acum două zile, înainte să mă culc, am văzut, nu știu ce mi-a venit, am văzut un interviu pe care la dat pentru „Profesioniștii”, pe care la avut cu Eugenia Vodă. Eu văzusem prima ediție „Profesioniștii”, când a fost, după care a venit la încă o ediție după 10 ani și pe asta, a doua, nu o văzusem. Și, profitând de faptul că a apărut pe Youtube, am văzut-o. Iar a doua seară, adică aseară, cum ar veni, duminică, pentru că am avut spectacol, în timpul spectacolului, efectiv, regizorul tehnic, ne-a anunțat că a murit! Și mi sa părut ireal că am simțit cu o seară înainte să mă uit fix la acel interviu. E o pierdere uriașă, o pierdere colosală pentru teatrul românesc. Mai multe nu pot să spun. Am simțit că la aplauze, aseară, la spectacol, să anunțăm și noi publicăm de trecerea lui în neființă și să ridicăm aplauzele de aseară pentru dumnealui! Cam asta aș putea să spun!”,a declarat Mihai Bendeac.

Mai mult de atât, juratul de la iUmor a spus că a presimțit cumva moartea acestuia și a povestit o întâmplare foarte ciudată care a avut loc. În plus, el a vorbit și despre ultima întâlnire pe care a avut-o cu marele actor pe care l-a iubit și pe care l-a respectat o viață întreagă.

„Întâmplarea face că acum o lună și un pic am avut două spectacole la National, la sala Studio, cu Doi pe o bancă, și cu trei zile înainte de prima reprezentare m-am dus să vad sala, să verific acustica și așa mai departe . Și acolo se repeta pentru reluarea unui spectacol „Neguțătorul din Veneția”, unde dumnealui juca rolul principal și, tot acolo, în sala de repetiție, a intrat pe scenă și a început să repete. Și, băi, mi sa părut total fără, mi sa părut atât de puternic, atât de viu, și, dincolo de treaba asta, mă uitam și mi se părea ireal cât poate fi de rasat pe scenă, știi, aveam impresia, efectiv, că mă uit la istoria teatrului ”, a mai spus actorul.