Mihai Albu este un fiu pe cinste. Are  grijă singur de mama sa de o vârstă înaintată. De când a divorțat de Iulia Albu, designerul Mihai Albu s-a mutat în aceeași locuință cu mama sa, de care are grijă și căreia îi face toate poftele. 

Mihai Albu a povestit că are o relație foarte apropiată cu mama sa, Zinaida. Nu se gândește să o ducă la un azil de bătrâni, a exclus de mult această opțiune. Pentru a-i face pe plac mamei sale, a început să gătească.

În timp ce alte rude au ales calea cea mai ușoară, de a-și duce rudele bătrâne la azil pentru a avea ajutor permanent și să fie supravegheate, Mihai Albu consideră că trebuie să ai grijă de cei bătrâni, până în ultima clipă.

 ”Mama m-a ajutat și m-a îngrijit toată viața, acum e rândul meu. Cum s-o duc la un cămin de bătrâni? Nu există așa ceva. Va rămâne alături de mine, în casa mea, până la sfârșit. Are și acum mintea lucidă, doar cu corpul e mai greu, după operațiile la șold. Se deplasează prin casă cu ajutorul unui cadru pe roți”, a declarat Mihai Albu pentru playtech.ro.

Designerul a învățat să gătească pentru mama sa

Pentru a-și răsfăța mama, designerul a învățat să gătească. Deși inițial, a cerut ajutorul prietenilor sau s-a folosit de internet, acum se poate descurca singur.

 ”Îi gătesc mamei ciorbițe, tocăniță de cartofi, dar și șnitele. Am învățat să prepar și găluște.

Mama sa, Zinaida, va împlini 94 de ani luna viitoare și avea multe prietene, o parte fiind chiar foste colege de liceu. Multe dintre acestea, au decedat datorită vârstei.

„Mama va împlini 94 de ani, luna viitoare. A fost o femeie sociabilă, a avut zeci de prietene, păstrase legătura chiar și cu colegele din liceu.

În timp, însă, multe dintre ele au murit, au mai rămas doar 3-4, la această vârstă.  Aabsolvit ASE-ul din București, a și lucrat în importanta instituție de învățământ. A fost una dintre cele mai frumoase studente”.

Social Media

Mihai Albu a rămas fără tată la 16 ani

Tatăl lui Mihai Albu a decedat când acesta avea doar 16 ani. Mama sa a preluat toate treburile casei și s-a ocupat foarte serios de viitorul fiului ei.

”Ea mi-a plătit meditațiile pentru a deveni student la Arhitectură, unde se intra extrem de greu. M-a sprijinit financiar, în anii studenției, m-a ținut în facultate.

Tata a murit când aveam 16 ani, iar de atunci eu am fost principala prioritate a mamei.

Acum e rândul meu să am grijă de ea, să o duc la doctori, să îi cumpăr medicamente, haine. În plus, ne consultăm în treburile casei, un sfat înțelept găsești mereu la ea.Mama și-ar dori să-mi refac viața sentimentală, ca orice mamă, dar vom vedea ce o mai fi, nu mă grăbesc.

Cu Iulia, fosta soție, mama nu mai vorbește nici la telefon, au o relație rece”, a spus Mihai Albu