Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști din țară. Aceasta clarifică sau ruinează diverse mituri pe care le cunoaștem în privința alimentației. Acum, ea a plecat într-o scurtă vacanță, un loc plin de istorie. 

Mihaela Bilic oferă o mulțime de informații valoroase urmăritorilor săi de pe rețelele de socializare. Aceasta a luat o scurtă pauză și a plecat într-unul dintre orașele frumoase și pline de istorie din România. Îmbrăcată lejer, într-o pereche de pantaloni lungi, dar și o bluză crem, a luat la pas străduțele din Brașov.

Nutriționistul a făcut și câteva fotografii pe care le-a împărtășit în mediul online. Totodată, a făcut și câteva remarci cu privire la frumosul oraș. De exemplu Strada Sforii care este cea mai îngustă din Europa sau de cel mai frumos hotel din țară. Brașovul atrage numeroși turiști care își doresc să îi vadă frumusețile.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

„În Brașov avem nu doar cea mai îngustă stradă din Europa, dar și cel mai frumos hotel din România…plus umbră și răcoare la poalele Tâmpei? E bine la munte!!”, a scris Mihalea Bilic pe Instagram.

Ce spune Mihaela Bilic despre etichetele din magazine

Mihaela Bilic explică în mod frecvent lucruri despre alimentație sau probleme care apar cu diferite alimente. De data aceasta a adus în discuție etichetele produselor și cum sunt ele scrise. Astfel, că ele nu sunt mereu clare și cumpărătorii nu știu ce se află în fața lor.

„Eticheta nutrițională nu e întotdeauna clară. Legislația spune că toate alimentele ambalate trebuie să aibă o etichetă nutrițională. Din păcate termenii folosiți nu sunt întotdeauna în beneficiul consumatorilor și mai mult încurcă decât ajută. Explicația ar putea fi lipsa de comunicare dintre medicii nutriționiști și autoritățile din domeniul alimentar.

Sau și mai simplu, exprimarea lacunară din limba engleză/germană, care pune laolaltă noțiuni diferite sub același titlu. Pentru ei termenul de zaharuri înseamnă deopotrivă și zahărul rafinat și lactoza din lapte. Ori confuzia e gravă: zahărul este un dizaharid rapid, format dintr-o moleculă de glucoză și una de fructoză, în timp ce lactoza este un dizaharid lent, format dintr-o moleculă de glucoză și una de galactoză.  Zahărul are impact negativ pe glicemie/siluetă și trebuie evitat, în timp ce lactoza e mai degrabă benefică.”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.