Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști din România. Este cunoscută pentru desele sale apariții în spațiul public unde a abordat subiecte din sfera dietelor și a unui stil de viață sănătos. Medicul le oferă acum o variantă celor ce vor să slăbească mai multe kilograme, fără a apela la operația de micșorare a stomacului sau alte diete dure. 

Mihaela Bilic vine cu o nouă sugestie de a slăbi, pe baza de ciorbă. Medicul le propune această variantă celor ce se confruntă cu kilogramele în plus, de care vor să scape. Singurul lucru pe care trebuie să îl facă este să consume ciorbă, de cel puțin două ori pe zi.

1. Mihaela Bilic: ” Eu zic că slăbești”

„O dietă cu atât de multe proteine și pe o perioadă lungă trebuie cu supraveghere medicală. Dar, altfel, până acolo, eu aș spune hai să facem dieta omului sărac care mănâncă ciorbă de două ori pe zi. Eu zic că slăbești.

În șase luni de zile eu cred că slăbești, nu știu, poate 30 de kilograme. Înainte să vă duceți să faceți operație de tăiere de intestine, faceți această experiență voi pentru voi.

În psihologie se spune că orice schimbare trebuie, adică perseverența trebuie să fie de 100 de zile pentru că se spune că doar atunci e schimbare.

100 de zile raportarea în tot ce înseamnă un an de zile cu tot ce înseamnă și Paște și Crăciun are 365, măi, 100 de zile nu e un capăt de țară”, a explicat Mihaela Bilic, invitată în cadrul unei emisiuni televizate.

pixabay

2. Ce presupune „dieta săracului”

„Se pare că dieta omului sărac are la bază un preparate extrem de popular în rândul românilor. Este vorba despre ciorbe. Încercați cu două ciorbe pe zi și dimineața, nu știu, o cafea cu lapte. Și veți slăbi mai mult de 30 de kilograme în șase luni. În trei luni de zile, în 100 de zile, cu două ciorbe pe zi se slăbește nu știu între 20 și 30 de kilograme”, a mai explicat medicul.

3. Părerea experților despre dieta cu supă

„Conceptul de a consuma supă pentru a slăbi s-a întins pe zeci de ani. Dar experții spun că o dietă cu supă este lipsită de nutrienți și nu este durabilă. Ei sunt de acord că poate fi în regulă să mănânci supe cu legume pentru unele mese deoarece acestea sunt sățioase, bogate în nutrienți și sărace în calorii”, a explicat dieteticianul Chrissy Carroll, potrivit Very Well Fit.