Care sunt alimentele cu puține calorii dar care te satură imediat

Ne aflăm în plină vară și toată lumea își dorește să arate cât mai bine la plajă. Nutriționistul Mihaela Bilic a venit în ajutorul celor pofticioși cu câteva „trucuri” pentru o siluetă perfectă. Aceasta a dezvăluit care sunt alimentele ce mențin silueta și oferă o senzație de sațietate pentru o lungă durată.

Atunci când senzația de foame te lovește din plin nu trebuie să cazi pradă mirajului, ci să gândești totul rațional. Potrivit spuselor nutriționistul Mihaela Bilic, senzația de foame este una înșelătoare și trebuie să fim atenți ce îi oferim corpului. Există câteva alimente care „păcălesc” foame imediat și care nu conțin multe calorii.

„Alimente anti-foame. Vi s-a întâmplat vreodată să aveți o foame de lup și să simțiți că ați putea mânca tot frigiderul? Se spune că avem ochii mai mari decât stomacul, mintea noastră este nesătulă iar stomacul nu știe să numere caloriile. Singurul lucru care îl mulțumește este muuultă mâncare.

Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți și să alegem alimentele cu putere sațiogenă crescută, care ne satură cu puține calorii. Senzația de sațietate apare la 2 categorii de nutrienți: fibrele care au volum mare și dau efect de stomac plin și proteinele care sunt greu de digerat/metabolizat.”, a declarat Mihaela Bilic, în mediul online.

Mihaela Bilic dezvăluie alimentele care te ajută să obții silueta de plajă perfect! Puține calorii și senzație de sațietate de durată
Social media

Alimente cu puține calorii care te satură

Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic un meniu sațios care să nu dăuneze siluetei trebuie să conțină o supă sau ciorbă, carne și ouă fierte. De asemenea, aceasta a dat „dezlegare” și la paste sau cartofi. Iar desertul trebuie să fie pe bază de fructe, în special caise sau pere.

„Pe primul loc avem oul fiert, produsul cu cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 cal. Urmează apoi carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine. Proteinele din carne se spune că au calorii negative, țin de foame multe ore iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Deci carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit.

Peștele în general și peștele gras în special intră tot la categoria proteine cu efect sațiogen. În plus avem și efectul antiinflamator produs de acizii grași omega 3. Cât despre proteinele de origine vegetală, aveți încredere în leguminoasele de tip fasole boabe, mazăre, linte, năut.

Din categoria făinoase, pastele fierte al dente și cartofii în coajă sunt produsele care ne satură fără să ne pună în pericol silueta. Deși conține peste 90% apă supa și ciorba ne satură cu puține calorii.

Meniul nostru sățios trebuie să conțină și un desert. Fructele bogate în pectină precum merele, perele, gutuile și caisele au avantajul că satură rapid. Pectina este o fibră solubilă care se umflă în contact cu apa, scade absorția de zahăr din intestin și crește senzația de sațietate.”, a mai spus Mihaela Bilic

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.