Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din țară desființează câteva ipoteze despre mâncare. Această este de părere că de multe ori inzilele noastre atât părinții cât și copiii se alimentează complet necorespunzător. Aceste greșeli în timp pot afecta organismul iremediabil. Mihaela Bilic susține că mâncarea poate deveni ”dușmanul” adulților și copiilor deopotrivă.

Reclamă

Mihaela Bilic, sfaturi pentru o alimentație ”curată”

Mihaela Bilic dezvăluie motivele pentru care în România există un procent atât de mare de copii supraponderali. Conform unui studiu, aproximativ 25 % dintre micuți se confruntă cu obezitatea. Medicul este de părere că de vină pentru această situație ste lipsa educației nutriționale încă din copilărie. Mai mult, această este de părere că de multe ori românii se alimentează din plictiseală.

„Li se fac toate poftele alimentare, se mănâncă în faţa ecranelor, mâncăm de câte ori ne plictisim, iar frigiderul s-a mutat în sufragerie. Mâncarea a devenit un prieten fals care ne aduce kilograme în plus”, a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Reclamă

Mesele adaptate în funcție de efort

Mihaela Bilic este de părere că mesele copiilor trebuiesc adaptate de către părinți raportat la orele de program. de asemenea, medicul recomandă că micuții să nu ia niciodată masă în față televizorului.

„Porţiile copiilor ar trebui să fie adaptate în funcţie de vârsta acestora şi de programul acestora. Porţiile trebuie să fie pe măsura palmelor acestora, cât cele două palme ale copilului. Ronţăitul dintre mese trebuie eliminat. Copiii trebuie învăţaţi că se mănâncă doar de trei ori pe zi, iar ronţăielile trebuie excluse. Produsele care se ronţăie au un aport foarte mare de calorii. Nici nu îţi dai seama că aceste ronţăieli consumate au aceleaşi calorii cât pentru o masă cu două feluri de mâncare”, a mai adăugat nutriționistul Mihaela Bilic.

Nutriționistul face și o remarcă cel puțîn uimitoare. Mihaela Bilic susține că cei mici nu necesită a fi privați de consumul de dulciuri. Acesta trebuie însă să fie  consumate în cantități foarte mici.