Ciocolata este unul dintre cele mai iubite produse în întreaga lume. Fie că vorbim de ciocolată albă, neagră, cu lapte, sau alte sortimente, aceasta este desertul preferat al multor persoane. Cu toate acestea, deși este foarte bună, aceasta este dușmanul siluetei. Nutriționistul Mihaela Bilic susține că există o metodă de a reduce numărul de calorii și de a ne bucura mai mult de ciocolată. 

Puțini știu însă că ciocolata are și numeroase beneficii asupra sănătății. De exemplu, aceasta conține amine care dau stare de bine, alcaloizi cu efect stimulant, antioxidanți, minerale și multe fibre. Așadar, ciocolata este un aliment foarte sănătos, atât timp cât o mâncăm pe cea care trebuie.  

Mihaela Bilic: Ciocolata neagră, bună pentru sănătate

O ciocolată foarte bună pentru sănătate este cea neagră.  

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

„Ciocolata este un aliment funcțional cu beneficii reale pentru sănătate și indice glicemic scăzut (IG=25). Cât despre calorii nu merită numărate, atâta timp cat porția corectă înseamnă 30 g (2-3 pătrățele).”, a spus Mihaela Bilic. 

Potrivit medicului nutriționist, ciocolata are un conținut ridicat de calorii, însă există o metodă prin care le putem păcăli. Iată care este secretul. 

Mihaela Bilic: Aceasta este metoda prin care puteți mânca ciocolată fără să vă îngrășați Colaj Substantial

Cum să nu ne îngrășăm atunci când mâncăm ciocolată

Mihaela Bilic spune că tot ceea ce trebuie să facem este să topim ciocolata în acest sens, diluată cu apă sau cu lapte, ciocolata pierde din numărul de calorii, iar noi vom avea impresia că ne bucurăm de o cantitate mai mare de produs. Cu ajutorul acestei metode, senzația de plăcere va fi prelungită, iar silueta noastră nu va avea de suferit. 

Ciocolata se poate topi fie la cuptorul cu microunde, fie în bain-marie. Conform nutriționistului pentru 25 G de ciocolată trebuie să folosim 100 ml de lichid. Fiecare este liber să adauge suplimentar ingrediente care să aducă un plus de aromă, cum ar fi vanilie, scorțișoară, rom Coniac, frișcă, caramel. Orice combinație este permisă.