De curând comediantul Cosmin Nedelcu aka Micutzu` a oferit un interviu în rubrica „Comedianți acăsică având cafea”, episodul 9, în cadrul emisiunii „Morning Glory” de la Rock FM, în care a vorbit mai mult despre activitățile pe care le face în această perioadă de criză.

A fost întrebat de gazda emisiunii (Răzvan Exharu) dacă se teme să nu rămână tot timpul mofluz, în condițiile în care a spus că de trei săptămâni nu a reușit să facă nicio glumă. A declarat că preferă să nu simuleze fericirea, cum face Măruță tot timpul.

„- (Micutzu`) E multă lume care a rămas așa [mofluză] de mult [timp].

– (Răzvan) Îți dai seama că am putea să fim toți ca într-o emisiune de-a lui Măruță.

– (Micutzu`) Adică să vorbim foarte tare și să părem fericiți tot timpul?

-(Răzvan) Exact, dar să nu zâmbim cu adevărat, să nu râdem cu adevărat.

– (Micutzu`) Nu, să nu ai niciun sentiment în spatele ochilor, dar să vorbești tot timpul așa ha, ha, ha… ”

Primul lucru legat de societatea noastră, pe care l-au atacat, a fost lexicul folosit în această perioadă, predominanța unor termeni, Micutzu` a spus că:

„Nu ar trebui să fim numiți comedianți în perioada asta, ci specialiști în glume. Specialiști- ăsta e… România are nevoie de specialiști în momentul ăsta. Iar noi [comedianții] suntem specialiști în glume.  Eu am un sistem de siguranță, nu am mai făcut absolut nicio glumă, în momentul în care am o pauză lungă, se activează sistemul ăsta și nu mai sunt amuzant.”

Cei doi au tratat cu umor multe din tipologiile reacțiilor cu privire la acest fenomen pandemic. Micutzu` a declarat că este ipohondru și neatent, ăsta fiind principalul motiv pentru care evită să iasă din casă. A menționat că are un prieten care suferă de un grad mult mai mare de ipohondrie, și-a construit chiar și un cavou în urmă cu doi ani.

„N-am mai iești din casă … Mi-e frică și de covizi, dar încerc să nu o tratez cu o greutate mai mare decât există, dar nici cu o lejeritate din aia de n-are nimic […] Eu cred că o să mor nu mă pot opri din a-mi duce mâna la nas […] De asta nu ies eu, pentru că dacă ies, în trei pași am murit […] Eu cum ies din casă de la Unirii vin covizii pe mine […] parcă simt că deja sunt pe aici.”

În această perioadă a spus că singurul lucru pe care-l mai face este seria de sesiuni live de la ”The Fool”, la care fanii au acces prin intermediul canalului de instagram. Aceasta este o ocazie bună pentru demararea unei campanii, care se numește APSN (act positive stay negative), prin care și-a propus să ajute oamenii care nu se pot întreține în această perioadă. Oamenii pot dona dacă vor, există niște tichete pe care le pot cumpăra sau bilete în avans pentru viitoarele show-uri, banii ajungând la oamenii în nevoie.

Exharu a pornit o întreagă dezbatere pe tema condițiilor legate de statul în casă. Printre altele, Micutzu`, a făcut haz pe tema unei posibile ipohondrii de care spune că suferă. Însă cea mai mare problemă a lui este cea legată de neatenție și lipsa răbdării asupra cărora a început să lucreze mai mult.

„Ieșitul în trafic nu era o supapă, acum îmi dau seama, de asta eu sunt mai relaxat de când n-am mai ieșit în trafic. Vorbesc serios, eu cred că sunt mai fericit acum decât am fost pînă acum. Pentru că nu mai ies, știu că sunt p3o$71 dar nu-i mai văd. Dacă nu-i văd nu există.”

Cu toate acestea așteaptă cu nerăbdare momentul în care se va putea vedea cu apropiații. Vrea ca totul să revină la normal. Spune că în primul său spectacol cu siguranță nu se va putea debarasa de subiectul pandemiei. Nu poți să te prefaci că nu a existat, menționează el.