Reclamă
Reclamă

Fosta Primă Doamnă Michelle Obama ar fi singura în măsură să obțină mai multe voturi decât Donald Trump, în cazul în care Joe Biden s-ar retrage din cursa pentru Casa Albă, arată un sondaj Ipsos/Reuters, citat de News.ro.

Sănătatea lui Joe Biden îngrijorează și mai mult după dezbaterea televizată cu Donald Trump, iar unii democrați se întreabă dacă să-l înlocuiască.

Potrivit acestui sondaj Ipsos, publicat marți, realizat pe un număr de 1.000 de persoane, o singură persoană ar fi în măsură să obțină un rezultat mai bun decât Joe Biden împotriva lui Donald Trump, în cazul în care alegerile prezidențiale ar avea loc acum, și anume Michelle Obama.

Reclamă

Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ar obține 50% din voturi, iar Trump s-ar clasa pe locul doi, cu 39%.

Aproximativ 3% dintre cei chestionați ar alege alt candidat, iar 4% s-ar abține.

Michelle Obama ar obține, astfel, un scor mai bun decât Joe Biden, creditat cu 40% dintre voturi, la egalitate cu Donald Trump.

Cu doar patru luni înaintea alegerilor, acest sondaj arată impasul în care se află Partidul Democrat.

Nicio altă persoană testată nu ar obține un scor mai bun decât președintele democrat – guvernatorul Californiei Gavin Newsom ar obține 39%, iar Donald Trump 42%, guvernatoarea Michiganului Gretchen Whitmer 39% (Donald Trump 41%), guvernatorul din Kentucky Andy Beshear 36% (Donald Trump 40%), iar guvernatorul Illinoisului J.B. Pritzker ar obține 34% și ar fi înfrânt de Donald Trump cu 40%.

Totuși, momentan, niciun alt democrat nu și-a anunțat candidatura.

Nume grele în partid și-au exprimat în mod public susținerea până acum față de Joe Biden, însă după dezbaterea de joi nervozitatea a crescut în rândul simpatizanților acestuia.

Luni, o jurnalistă l-a întrebat pe președintele american dacă intenționează să se retragă din cursă, după un scurt discurs pe care Joe Biden l-a susținut la Casa Albă cu privire la o hotărâre a Curții Supreme care i-a extins imunitatea lui Donald Trump. Joe Biden s-a întors cu spatele și a plecat din sală fără să răspundă.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro