În 27 de ani de căsătorie, Michelle Obama a trăit timp de 27 de ani  alături de soțul ei și a trecut prin multe probleme.

Cele două mandate de la Casa Albă și expunerea uriasă la pericole i-au făcut pe cei doi să fie la doar un pas de despărțire.

Ei sunt impreună din anul 1989 iar în 1992 s-au căsătorit, însă cei doi au trebuit să treacă prin nenumarate încercări.

La scurt timp după nuntă, Barack a plecat în Bali unde a lucrat la cartea sa „Dreams from My Father„ El a avea nevoie de liniște deplină pentru a-și duce la bun sfârșit acel proiect.

La un moment dat la începutul căsniciei ei s-au și separat dar Michelle îi simțea foarte tare lipsa lui Barack. Faptul ca în acea perioadă, mama lui Barack suferea de cancer ovarian, alături de ambițiile politice ale lui Barack, au fost câteva motive care i-a făcut pe cei doi să-și răcească relația.

Michelle nu și-a prea dorit ca Obama să candideze la președenție însă nu s-a putut impotrivi dorinței lui. Mama lui a murit în timp ce și-a depus candidatura iar Obama nu a avut timp nici de ea dar nici de familia lui, fiind aproape tot timpul plecat. Michelle și-a dorit foarte mult copii dar, din păcate, nu a putut să își indeplinească acest vis.