Michael J Pollard a murit, la vârsta de 80 de ani, miercuri la Ronald Reagan UCLA Medical Center din Los Angeles.

Prietenul lui Michael Dawn Walker a declarat pentru The Hollywood Reporter că actorul a suferit un stop cardiac.

El a fost cel mai cunoscut pentru că a jucat CW Ross în 1967, filmul cu gangster-romantism „Bonnie And Clyde” alături de Warren Beatty și Faye Dunaway, ceea ce i-a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Michael a apărut și în serialul TV original al Star Trek, precum și în Lost in Space.

Regizorul Rob Zombie a postat pe Facebook un omagiu adus actorului . Perechea lucrase împreună la „Casa cu 1000 de cadavre” din 2003.

Zombie a scris:Am iubit întotdeauna munca sa și prezența sa cu adevărat unică pe ecran.

Pollard s-a născut la 1939 cu părinții polonezi din New York, Passaic, tatăl său lucrând 60 de ore pe săptămână ca barman pentru a sprijini familia.

După ce a participat la Studioul Actorului din New York, primul rol TV al lui Pollard a fost în 1959, când a apărut în câteva episoade cu Alfred Hitchcock Presents.

El și-a câștigat reputația pentru a juca roluri tinerești, întrucât aspectul său de „față de bebeluș” i-a permis să joace adolescenți atunci când a împlinit 20 de ani.

Aceasta a jucat în episodul din 1966 al trupei Star Trek, numit Miri, în care l-a jucat pe liderul adolescent al unei planete all-child.

Pollard a câștigat un premiu BAFTA pentru cel mai promițător începător la rolurile de film principal pentru prestația din Bonnie și Clyde, iar un an mai târziu, popularitatea sa a fost atât de mare, astfel încât a intrat în glumă în cursa pentru a deveni președintele Statelor Unite.