Astăzi, compania METROREX a anunţat că se află în negocieri cu Alstom Transport, nimeni alta decât firma care asigură mentenanţa metrourilor din Capitală. Cel mai mare risc apărut în această situaţie este acela că pe data de 31 decembrie expiră contractul de mentenanţă, deci nu va mai avea cine să se ocupe şi astfel metroul poate întâmpina probleme de circulaţie, iar anumite rute pot ajunge să fie oprite după data de 1 ianuarie.

Matrorex anunţă că face tot posibilul pentru încheierea unui nou contract cu Alstom Transport, iar la ora actuală cele două firme se află în negocieri.

”Urmare a informaţiilor apărute în mediul online cu privire la contractul având ca obiect asigurarea serviciilor de mentenanţă a materialului rulant aferent transportului de călători cu metroul, încheiat cu Alstom, Metrorex face următoarele precizări pentru informarea corectă a opiniei publice: având în vedere imposibilitatea obiectivă de organizare a unei proceduri competitive, la o dată care să permită derularea şi finalizarea acesteia anterior datei de 31.12.2019, dată la care expiră contractul actual şi în scopul de a asigura condiţiile reglementate pentru operarea transportului de călători cu metroul, la nivelul Metrorex a fost aprobată aplicarea unei proceduri de negociere fără invitaţie la o procedură concurenţială de ofertare”, se arată într-un comunicat de joi al Metrorex, preluat de Agerpres.

”În sensul celor mai sus prezentate,Metrorex a publicat un anunţ în SEAP şi în JOUE prin care şi-a exprimat în mod transparent intenţia de a încheia cu prestatorul actual (Alstom Transport) un contract pentru asigurarea serviciilor de mentenanţă a materialului rulant începând cu data de 01.01.2020, până la finalizarea unei proceduri competitive, respectiv pe o perioadă estimată de maxim un an. Totodată, Metrorex a transmis către Alstom Transport, invitaţia pentru a depune o ofertă în cadrul procedurii de atribuire a prestării serviciilor de mentenanţă a materialului rulant aferent transportului cu metroul, pe o perioadă estimată de 1 an (începând cu 1 ianuarie 2020 până la finalizarea unei proceduri competitive)”, se mai arată în comunicat.

Astfel, firma negociatoare Alstom Transport a răspuns invitaţiei în site-urile de licitaţii şi a depus oferta în termenul solicitat.

”Referitor la obligaţiile de plată restante înregistrate de Metrorex către Alstom Transport a serviciilor realizate, în total de 147.308.912 lei, acestea se confirmă. Obiectivul principal al Metrorex este transportul călătorilor în condiţii de siguranţă, iar în acest sens, Metrorex face demersuri pentru identificarea soluţiilor şi rezolvarea acestei situaţii”, se precizează în comunicatul METROREX.