Metrorex a anunțat că a demarat o investigație tehnică în urma unui incident alarmant în care un tren de metrou a fost observat circulând cu ușile deschise.

Trenul implicat în incident a fost identificat și retras imediat din circulație pentru efectuarea analizelor necesare, inclusiv descărcarea și analiza memoriei înregistrate a vagonului și ușii în cauză.

În declarațiile oficiale, reprezentanții Metrorex au explicat că, pe lângă investigația tehnică, membrii echipei de conducere a trenului implicat vor fi nevoiți să ofere explicații detaliate pentru a clarifica circumstanțele care au condus la această situație neobișnuită. „În urma recentului eveniment în care un tren de metrou a circulat cu ușile deschise, Metrorex a inițiat o investigație tehnică, prin care a fost identificat trenul, inclusiv vagonul și ușa în cauză, acesta fiind retras din circulație pentru descărcarea memoriei înregistrate și analiză. În paralel, membrii echipei de conducere a trenului urmează să dea explicații pentru a clarifica circumstanțele situației”, au menționat reprezentanții companiei.

Investigația are ca scop evaluarea tuturor factorilor implicați și identificarea oricăror deficiențe în procedurile sau echipamentele care ar fi putut contribui la producerea incidentului. Metrorex își propune astfel să prevină orice repetare a unui asemenea eveniment în viitor.

Astfel, măsurile luate imediat după descoperirea incidentului includ retragerea trenului afectat din circulație și demararea unei investigații tehnice aprofundate, în timp ce personalul implicat este supus unei evaluări detaliate a acțiunilor sale.