Nici tu nu știai acest lucru? Ei bine, e cazul să-l afli și să corectezi neapărat tehnica prin care îți sufli nasul. Nu de alta, dar nu ai vrea să ai parte de aceste complicații

Fie că ești răcit sau ești predispus la tot felul de alergii, nasul care curge este o parte inevitabilă a vieții. Cel mai simplu mod de a înfrunta mucozitățile este de a îți sufla nasul într-o batistă. Cu toate acestea, însă, specialiștii sunt de altă părere când vine vorba despre modul corect de a face acest lucru.

Cu ce probleme te vei confrunta dacă nu îți sufli nasul corect

Curățarea nărilor cu prea multă forță duce la mai multe probleme. Astfel, dacă vei folosi metode ce îți vor forța sinusurile, ai putea să provoci spargerea vaselor de sânge. Disconfortul în urechi este o altă posibilă problemă. Partea din spate a nasului este conectată la urechi printr-o supapă numită trompa lui Eustachio.

Iar atunci când îți sufli prea tare nasul, trimiți aer în sus pe acel canal de trecere. Acest lucru cauzează o senzație de presiune în canalul auditiv, similară cu cea pe care o poți resimți atunci când ești în avion.

Atunci când caști sau înghiți, poți să-ți „pocnești” urechile și să scapi mai repede de presiune. În anumite situații, întâlnite destul de rar, presiunea pot fi suficientă pentru a-ți lovi timpanul. Acest lucru poate să-ți provoace probleme de auz, dar și de echilibru. Majoritatea persoanelor care au trompe de Eustachio nu trebuie să-și facă griji, indiferent prin ce tehnică își suflă nasul!

Metodă prin care să-ți sufli corect nasul! Ce probleme pot apărea dacă nu procedezi cum trebuie
pixabay.com

Alte probleme cauzate de suflul nasului

Meningita este o altă complicație, dar rară. Se poate declanșa în urma suflării agresive a nasului. Urechile înfundate sau când îți curge sânge din sinusuri sunt consecințe ale suflatului prea tare de nas. Afecțiunile sunt minore, dar totuși extrem de neplăcute. Pentru a le preveni, este recomandat să fii blând atunci când îți cureți sinusurile.

Concluzia realizată de specialiști este că trebuie să îți sufli nasul cu mai puțină forță, căci altfel suflarea puternică împinge aerul spre urechi, în loc să iasă pe nas și ulterior acesta să ajungă în țesuturi.

Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.