Reclamă
Reclamă

Părinții sunt dispuși să încerce aproape orice dacă asta înseamnă că bebelușul lor doarme liniștit și îi lasă și pe ei să doarmă. Prin urmare, pe TikTok se găsesc din abundență sfaturi pe această temă, iar unele dintre ele sunt mai puțin obișnuite. De exemplu, să pui lămâie verde în camera bebelușului, relatează Newsweek.

Într-un clip devenit viral, utilizatoarea TikTok Jessica Lynne spune că lămâile verzi „sunt un agent de curățare uimitor, care elimină energiile negative bazate pe frică și orice entități întunecate care și-au făcut loc în casă”. Mai mulți părinți care au văzut clipul au tăiat în două lămâi verzi și le-au așezat în camera bebelușului, iar apoi au împărtășit rezultatele pe platforma socială.

O femeie care a încercat metoda spune că a fost șocată de rezultate. Adriii Suarez, din Miami, Florida, are un copil de 8 luni care nu dormea noaptea, așa că a pus lămâi verzi în camera micuțului.

Reclamă

„Aceasta este a patra noapte în care am dormit bine în opt luni – sunt extaziată”, a spus Suarez într-un clip pe TikTok. „Nu a fost perfect, s-a trezit de două ori căutându-și suzeta, dar s-a trezit mult mai rar decât de obicei. Nu știu cum funcționează, de ce funcționează, ce fel de vrăjitorie este asta, dar sunt fericită”, a spus ea.

Dar are această metodă o bază științifică sau este doar o coincidență?

„Există afirmații că lămâile verzi „calmează energia camerei”, care, la rândul său, calmează energia copilului. Dar nu există dovezi științifice care să susțină acest lucru”, spune Rosey Davidson, specialistă în probleme de somn ale bebelușilor. Ea a spus că motivul pentru care bebelușii dorm mai bine s-ar putea datora efectului placebo: „Dacă părinții sunt calmi, bebelușii și copiii vor simți acest lucru și, posibil, vor dormi mai bine”.

Davidson sfătuiește părinții să creeze o rutină de culcare pentru a calma sistemul nervos al bebelușilor. „Poate fi o baie, un masaj, o poveste, de exemplu. Dacă un copil adoarme liniștit seara, e mai puțin probabil să se trezească complet în timpul nopții”, explică ea. Davidson sugerează că părinții ar trebui să se întrebe dacă nu cumva există un element care nu lasă copilul să doarmă bine, cum ar fi temperatura camerei, posibilele afecțiuni medicale sau expunerea la lumină.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro