Reclamă
Reclamă

Cercetătorii din cadrul Universității din Tel Aviv au publicat recent rezultatele unor studii care ar putea schimba pentru totdeauna medicina modernă. Este vorba de combaterea unei boli extrem de grea: cancerul pancreatic. Ei au reușit perfomanța să reducă tumorile la peste 90%. Pentru efectuarea cercetărilor, au fost folosiți șoareci de laborator.

Oamenii de știință au indus boala animalelor, pentru ca apoi să încerce să o trateze. Experimentul a durat 14 zile, iar rezultatele au fost uimitoare.

Șoarecii au fost injectați cu molecula PJ-34, care de obicei este folosită pentru atacurile de cord.  În urma injectării, s-a constatat că tumorile pancreatice s-au redus cu 90%. Este un pas mic, dar totuși extrem de important.

Pe viitor, cercetătorii speră să poată dezvolta un tratament care să poată fi folosit și la oameni în tratarea cancerului. Până atunci însă, este un drum lung de parcurs.

Reclamă

Cancerul pancreatic, ca orice formă de cancer, este foarte agresivă. Cu toate acestea, tumorile pancreatice se dezvoltă foarte repede, iar riscul ca boala să se extindă în tot corpul este foarte mare. Cel mai grav este faptul că boala se detectează abia atunci când este într-un stadiu avansat, atunci când cu greu se mai poate face ceva.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro