Cod galben de vreme rea, instabilitate atmosferică și ploi torențiale

Veștile sunt din ce în ce mai proaste legate de vremea capricioasă din ultimele zile. Se pare că România nu scapă de ploile torențiale, iar meteorologii vin cu noi vești proaste. Șirul condurilor galbene de vreme rea și ploi torențiale continuă. Ce zone sunt afectate de această dată?

Cod galben de ploi torențiale

Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting Cod galben de instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, averse torențiale şi izolat grindină. Avertizarea este valabilă în intervalul 2 iunie, ora 12:00 – 2 iunie, ora 23:00. Codul galben vizează Moldova, Transilvania, Maramureș, sudul Banatului și în zona continentală a Dobrogei.

„În intervalul menționat în zonele montane, local în Moldova, Transilvania, Maramureș, sudul Banatului și în zona continentală a Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Astfel de manifestări vor fi pe arii restrânse și în restul țării.”, anunță meteorologii.

Meteorologii vin cu și mai multe vești proaste. Ploile torențiale continuă. O mulțime de județe sunt în cod galben
meteoromania.ro

Prognoza meteo, 2 iunie 2022

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 2 iunie2022. Potrivit ANM, astăzi vremea va fi în general frumoasă în cea mai mare parte a țării, iar cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporar. În zonele de munte se vor înregistra ploi însoțite de descărcări electrice.

Instabilitatea atmosferică își va face apariția și în regiunile vestice după lăsarea serii. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul averselor. În ceea ce privește valorile termice, temperaturile maxime se vor situa între 24 și 33 de grade Celsius, iar valorile minime vor coborâ până la 9 grade în Transilvania și 21 de grade la mare.

În Capitală se anunță o vreme însorită, iar șansele de ploaie sunt reduse. Cerul va fi mai mult senin pe parcursul zile, în timp ce vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă a zile va ajunge până la 31 de grade.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.