ANM  a anunțat că vremea rămâne capricioasă, iar aria precipitațiilor se extinde. Dacă alerta de ieri viza vestul și nord-vestul țării, dar și arii restrânse din centrul teritoriului, codul galben emis astăzi cuprinde mai multe regiuni. Mai exact, sunt așteptate ploi torențiale în 19 județe. 

Cod galben de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică și precipitații bogate, avertizare care vizează vestul, sud-vestul, nordul, nord-estul țării și parțial centrul teritoriului.

În aceste zone, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, ploi torențiale, fenomene electrice și intensificări ale vântului asociate precipitațiilor. Meteorologii au anunțat că există condiții de grindină.

De asemenea, ANM a precizat că în zonele vizate se vor strânge cantități de apă mai însemnate, care pot depăși 25…30 l/mp, iar pe arii restrânse pot ajunge la 40…50 l/mp. Avertizarea este în vigoare în intervalul 09 septembrie, ora 10:00 – 10 septembrie, ora 22:00.

Meteorologii au prelungit codul galben de instabilitate atmosferică și ploi abundente. Ce zone sunt vizate meteoinromania.ro

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Olteniei și local în Transilvania vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în restul țării”, este anunțul făcut de meteorologi.

De asemenea, meteorologii au anunțat că vremea va fi instabilă și în restul țării și sunt condiții de precipitații mai ales în cea de-a doua parte a zilei. În zonele care nu sunt vizate de codul galben, cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab spre moderat.

Temperaturile mai scad în sudul și nod-vestul teritoriului. În celelalte regiuni, vremea va fi frumoasă și caldă. Meteorologii au anunțat că se vor înregistra o maximă de 33 de grade, mai ales în sudul țării.