Reclamă
Reclamă

Cel mai extins cod roșu emis vreodată de ANM va fi în vigoare în acest weekend, pe 13 și 14 iulie, pentru mai mult de jumătate din țară. Urmează cel mai cald weekend din această vară, cu temperaturi care vor atinge 40 de grade Celsius, iar Capitala va fi la doar un grad distanță de recordul lunii iulie, de 42 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade.

Reclamă

Astăzi și mâine, aproape toată țara este sub cod portocaliu de caniculă. Doar litoralul și câteva județe din zona montană sunt sub cod galben.

În cea mai mare parte a țării, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 36 și 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Recapitulând, codul roșu de caniculă emis de ANM reprezintă o alertă meteo pentru temperature extreme în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valabilă pentru 13 și 14 iulie. În aceste regiuni, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 și 41 de grade Celsius, în timp ce minimele nu vor coborî sub 20 de grade. În același timp, indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, determinând un disconfort termic accentuat.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro