Au mai rămas doar câteva săptămâni până la Sărbătorile Pascale. Oamenii deja încep să își facă planuri, iar prognoza meteo este foarte importantă. Așadar, conform meteorologilor, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 20 – 27 martie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru normalul perioadei, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, estice și la munte. În restul țării, va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru Sărbătorile Pascale

În săptămâna 27 martie – 3 aprilie, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în centrul, nordul și zona montană. 

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Paște 2023. Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni
Sursa photo: PlayTech

Cum va fi vremea de Paște 2023

Prognoza meteo pentru săptămâna 3 – 10 aprilie indică faptul că temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată decât cea normală în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile. 

În ultima săptămână, adică 10 – 17 aprilie, valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.