Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în diferite regiuni ale României.

Prognoza meteo pentru Banat

În Banat, valorile diurne vor cunoaște o creștere de la medii în jurul a 8 grade în primele zile ale intervalului, până la 10 grade în ziua de 12 decembrie. Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel că maximele vor scădea până la medii de 3…4 grade în zilele de 16 și 17 decembrie. După data de 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, stabilindu-se în jurul a 6 grade în intervalul 18-20 decembrie, dar vor scădea treptat până la 4 grade spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Regimul nocturn va fi caracterizat de variații notabile în prima săptămână, cu medii cuprinse între -2 și 5 grade în intervalul 11 – 18 decembrie. Cele mai scăzute valori vor fi înregistrate în nopțile de 16 și 17 decembrie, iar cea mai mare valoare în noaptea de 14 decembrie.

În ultima săptămână de prognoză, vreme se va răci treptat, astfel că minimele vor coborî spre valori în jurul a -2 grade în data de 24 decembrie, pornind de la 1 grad în noaptea de 19 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 11 – 15 decembrie.

Prognoza meteo pentru Crișana

În Crișana, valorile diurne vor cunoaște o creștere de la medii în jurul a 6 grade în primele zile ale intervalului, până la 8 grade în zilele de 12 și 13 decembrie. Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel că maximele vor scădea până la medii în jurul a 3 grade în zilele de 16 și 17 decembrie.

După data de 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, stabilindu-se în jurul a 5 grade în intervalul 18-20 decembrie, dar vor scădea treptat până la 2 grade spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Regimul nocturn va fi caracterizat de variații semnificative în prima săptămână, cu medii cuprinse între -3 și 5 grade în intervalul 11 – 18 decembrie.

Cele mai scăzute valori vor fi înregistrate în nopțile de 16 și 17 decembrie, iar cea mai mare valoare în noaptea de 14 decembrie. În ultima săptămână de prognoză, vremea se va răci treptat, astfel că minimele vor coborî spre valori în jurul a -3 grade în data de 24 decembrie, pornind de la 0 grade în noaptea de 19 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mare în perioada 11 – 15 decembrie și în 18 decembrie.

Prognoza meteo pentru Transilvania

În Transilvania, valorile diurne vor cunoaște o creștere de la medii în jurul a 4 grade în primele zile ale intervalului, până la 7 grade în ziua de 12 decembrie. Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel că maximele vor scădea până la medii de 1…2 grade în zilele de 16 și 17 decembrie.

După data de 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, stabilindu-se în jurul a 4 grade în intervalul 18-20 decembrie, dar vor scădea treptat până la 1 grad spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Primul episod de iarnă autentic în România! Un cliclon mediteranean aduce ninsori și viscol în toată țara pixabay

Regimul nocturn se va caracteriza prin creșterea temperaturilor minime treptat, de la medii în jurul a -2 grade, în prima noapte a intervalului, spre 3…4 grade în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -5 grade în nopțile de 16 și 17 decembrie.

Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile de temperatură nu vor fi semnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie va avea medii cuprinse între -4 și -2 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra la sfârșitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 -16 decembrie, apoi în zilele de 18 și 19 decembrie.

Prognoza meteo pentru Maramureș

În Maramureș, valorile diurne vor cunoaște o creștere de la medii în jurul a 4 grade în primele zile ale intervalului, până la 6 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 12 -14 decembrie. Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel că maximele vor scădea până la medii de 2 grade în zilele de 16 și 17 decembrie.

După data de 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, stabilindu-se în jurul a 4 grade în intervalul 18-20 decembrie, dar vor scădea până spre 2 grade spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Regimul nocturn se va caracteriza prin creșterea temperaturilor minime treptat, de la medii în jurul a 0 grade, în prima noapte a intervalului, spre 3…4 grade în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -4…-3 grade în nopțile de 16 și 17 decembrie.

Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile de temperatură nu vor fi semnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie va avea medii cuprinse între -4 și -1 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra la sfârșitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 -15 decembrie, apoi în 18 -24 decembrie.

Prognoza meteo pentru Moldova

În Moldova, prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de variații semnificative ale mediei temperaturilor maxime, cuprinse între 2 și 7 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în zilele de 12, 14 și 18 decembrie.

În a doua săptămână, valorile maxime vor scădea treptat, ajungând până la 2 grade în ultima zi a intervalului. Regimul nocturn va fi caracterizat de creșterea temperaturilor minime treptat, de la medii de -4…-3 grade, la începutul intervalului, spre 1…2 grade în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -3…-2 grade în nopțile de 16 și 17 decembrie.

Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile de temperatură nu vor fi semnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie va avea medii cuprinse între -3 și 0 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra la sfârșitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în zilele de 14 și 15 decembrie, apoi în 18 decembrie.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

În Dobrogea, valorile termice diurne vor cunoaște o creștere de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului, până spre 12 grade în data de 14 decembrie, apoi vremea se va răci semnificativ, maximele ajungând la 4…5 grade în zilele de 16 și 17 decembrie.

După data de 17 decembrie, temperaturile maxime vor crește ușor, stabilindu-se în jurul a 8 grade în ziua de 20 decembrie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a 5 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Regimul nocturn va fi caracterizat de creșterea temperaturilor minime treptat, de la medii de 0…2 grade în primele nopți ale intervalului, spre 7 grade în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -2 grade în noaptea de 17 decembrie.

Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile de temperatură vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie va avea medii cuprinse între 0 și 2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în ziua de 15 decembrie.

Prognoza meteo pentru Muntenia

În Muntenia, valorile termice diurne vor cunoaște o creștere de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului, până spre valori în jurul a 10 grade în perioada 12-14 decembrie, apoi vremea se va răci semnificativ, maximele ajungând la 4…5 grade în zilele de 16 și 17 decembrie.

După data de 17 decembrie, temperaturile maxime vor crește ușor, stabilindu-se în jurul a 8 grade în zilele de 18 și 19 decembrie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a 4 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Regimul nocturn va fi caracterizat de creșterea temperaturilor minime treptat, de la medii de -3…-2 grade în noaptea de 11 decembrie, spre 3…4 grade în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -4 grade în noaptea de 17 decembrie.

După noaptea de 17 decembrie, variațiile de temperatură vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie va avea medii cuprinse între -2 și 0 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 14 -16 decembrie.

Prognoza meteo pentru Oltenia

În Oltenia, valorile termice diurne vor cunoaște o creștere de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului, până spre valori în jurul a 11 grade în ziua de 12 decembrie, apoi vor fi alternanțe notabile de la o zi la alta, urmând ca în perioada 13-17 decembrie maximele să fie cuprinse între 4 și 8 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în zilele de 16 și 17 decembrie.

După data de 17 decembrie, temperaturile maxime vor crește până spre 8 grade, valoare ce va fi de interes pentru zilele de 18 și 19 decembrie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a 5 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Regimul nocturn va fi caracterizat de creșterea temperaturilor minime treptat, de la medii de -2…-1 grade în noaptea de 11 decembrie, spre 2…3 grade în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -3 grade în noaptea de 17 decembrie.

După noaptea de 17 decembrie, variațiile de temperatură vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie va avea medii cuprinse între -2 și 0 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 14 -16 decembrie.

Prognoza meteo pentru la munte

La munte, în prima săptămână de prognoză, mediile maximelor vor fi cuprinse între -4 și 2 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în zilele de 15 și 16 decembrie. În a doua săptămână de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, maximele urmând a se încadra între -2 și 1 grad.

Regimul nocturn va fi caracterizat de creșterea temperaturilor minime treptat, de la medii în jurul a -6 grade în noaptea de 11 decembrie, spre -1 grad în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -9…-8 grade în nopțile de 16 și 17 decembrie.

După noaptea de 17 decembrie, variațiile de temperatură vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie va avea medii cuprinse între -8 și -6 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 -19 decembrie, apoi va fi în creștere spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.