Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au anunţat prognoza pentru luna martie care începe duminică, fiind prima lună de primăvară, în care românii speră ca vremea să fie mult mai frumoasă. Iarna care tocmai a trecut a fost destul de diferită faţă de alţi ani, fiind primul an, după mult timp, în care ninsorile nu şi-au făcut apariţia decât la cote înalte din zona montană. Singurele zone în care a mai apărut zăpada au fost Bucureştiul şi câteva judeţe din Moldova şi Maramureş.

Temperaturile au fost peste limita normală a sezonului de iarnă, iar precipitaţiile au fost reduse cantitativ faţă de alţi ani, fiind un risc enorm de secetă în această vară.

Din luna martie, meteorologii anunţă totuşi ploi în câteva zile, însă se prevăd schimbări climatice de la o zi la alta.

Luna este caracterizată de ANM ca un început de primăvară mult prea călduros cu precipitaţii pe arii extinse.

Astfel, la începutul lunii martie, prima lună de primăvară, potrivit  prognozei ANM, temperaturile vor fi destul de ridicate.

În cea mai mare parte a ţării, în deosebi cele montane, se vor înregistra precipitații și temperaturi scăzute ce pot ajunge la o minimă de 4 grade Celsius, mai ales spre lăsarea serii. Noaptea, precipitaţiile îşi vor face apariţia şi în zonele de deal şi câmpie.