Sfârșitul de săptămână aduce vreme caldă, dar și ploi în România.

Meteorologii estimează că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 29 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor varia între 2 și 14 grade Celsius. Aceste informații sunt extrem de importante pentru cei care planifică activități în aer liber sau călătorii în acest weekend.

Sâmbătă, 4 noiembrie, se prognozează o vreme instabilă în jumătatea sud-estică a țării. Aici, se vor înregistra înnorări temporar accentuate, ploi de scurtă durată moderate cantitativ, descărcări electrice și vânt puternic, cu viteze de 55-65 km/h.

Temperaturi de vară în noiembrie

Cantitățile de apă vor depăși local 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp. În restul țării, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în timpul zilei și ploi slabe de scurtă durată în unele locuri. Vântul va sufla slab și moderat în aceste zone.

În București, temperaturile maxime se vor situa între 18-19 grade Celsius, iar cele minime între 8-9 grade Celsius. Cerul va fi acoperit de nori și vor cădea averse moderate cantitativ, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, dar va avea unele intensificări în timpul ploilor. Este important ca locuitorii din București să fie pregătiți pentru aceste condiții meteo și să ia măsuri de precauție necesare.

La munte, cerul va fi înnorat în prima parte a zilei, iar în Carpații Meridionali și Orientali vor cădea ploi pe arii extinse. În Carpații de Curbură, cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și vor fi prezente și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperaturile vor scădea față de ziua anterioară, dar vor rămâne ridicate față de normalul perioadei.

Meteorologii anunță temperaturi de vară în noiembrie. Vremea va fi caldă, dar va ploua. Anunțul ANM

Cod galben de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vreme rea, valabilă până sâmbătă la ora 23:00. Avertizarea a intrat în vigoare astăzi, la ora 10:00, și se aplică în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei. Codul galben de instabilitate atmosferică, manifestată prin vânt și averse, este valabil în 15 județe din țară.

Județele vizate sunt Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Tulcea și Constanța. În aceste zone, se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică, caracterizată prin intensificări ale vântului, averse moderate cantitativ, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 25-35 l/mp și izolat vor depăși 40 l/mp.

În București, vremea va fi instabilă, cu posibile averse și intensificări ale vântului, conform prognozei speciale emise de ANM. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor înregistra averse moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55-60 km/h. Temperatura maximă va fi de 18-19 grade Celsius.