Reclamă
Reclamă

Meteorologii au emis noi alerte de vreme severă, anunțând că aproape toată țara va intra sub cod galben de vijelii. Sunt prognozate ploi torențiale, grindină, rafale de vânt de 70 km/h și cantități de apă ce pot depăși 40 de litri pe metru pătrat. De asemenea, o atenționare de caniculă este încă în vigoare.

În Capitală și alte 14 județe, codul galben rămâne valabil până la noapte. Începând de mâine, temperatura va scădea semnificativ, cu aproximativ 10 grade.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), de la ora 17.00 și până mâine dimineață la ora 06.00, se așteaptă instabilitate atmosferică în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei. Aceste fenomene vor include averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii cu rafale de 55-70 km/h și, de asemenea, grindină.

Reclamă

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor putea ajunge la 20-30 l/mp și izolat chiar peste 40 l/mp. Aceste fenomene vor fi prezente în arii restrânse și în celelalte regiuni ale țării.

Astăzi, sudul țării rămâne sub cod galben de caniculă, dar temperaturile vor scădea începând cu weekendul.

„Astăzi așteptăm începutul schimbării”, a declarat Florinela Georgescu, director executiv ANM, pentru Digi24. Ea a adăugat că, în zilele următoare, temperaturile vor reveni la valorile normale pentru luna iunie, cu maxime ce nu vor depăși 30 de grade. Totuși, temperaturile vor crește din nou de marți, când un nou val de caniculă va afecta România.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro