Reclamă
Reclamă

Meteorologii americani au anunțat vineri că urmează un weekend cu temperaturi extreme în SUA, în timp ce pompierii din California se luptă în continuare cu unul dintre primele mari incendii de vegetaţie ale sezonului, informează Reuters.

Aproximativ 108 milioane de americani îşi vor petrece restul weekendului sub avertizări de căldură excesivă, cu temperaturi record prognozate pentru multe zone din California, sudul statului Oregon şi în sud-vestul ţării, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) din Statele Unite.

Pe coasta de vest, temperaturile vor depăşi cu multe grade valorile medii şi vor atinge 43 de grade Celsius în cursul zilei de vineri. Printre cele mai fierbinţi zone se vor număra oraşele Phoenix, unde temperaturile vor fi de 46°C, Washington D.C., unde termometrele vor indica 38°C, şi Palm Springs, California, unde se vor înregistra 48°C.

Reclamă

NWS a îndemnat oamenii să se hidrateze, să stea departe de razele soarelui şi să rămână în clădiri echipate cu un număr suficient de mare de aparate de aer condiţionat.

Căldura sufocantă va fi resimţită, de asemenea, din Mississippi până în Florida, precum şi în nordul ţării, de-a lungul coastei de est până în Pennsylvania, unde temperaturile vor depăşi 37 grade Celsius. NWS a avertizat că temperaturile caniculare pe timpul nopţii în Valea Mississippi ar putea duce la „o situaţie periculoasă pentru cei care nu au acces la un sistem adecvat de răcorire”.

Condiţiile de căldură, uscăciune şi vânt din vestul ţării au forţat pompierii şi meteorologii să emită avertismente cu privire la riscul de incendii de vegetaţie. Aşa-numitul incendiu Thompson din comitatul Butte, California, la aproximativ 105 km nord de Sacramento, a pârjolit aproape 16 kilometri pătraţi de tufişuri şi mărăcini de când a izbucnit marţi.

Vineri dimineaţă, incendiul era controlat în procent de 46%, după ce aproximativ 13.000 de gospodării au fost nevoite să fie evacuate. Majoritatea ordinelor de evacuare au fost ridicate vineri dimineaţă, în timp ce pompierii făceau progrese în controlarea incendiului, care a deteriorat sau a distrus aproximativ 30 de clădiri, au declarat reprezentanţii pompierilor.

Sudul Texasului se va confrunta cu un alt tip de ameninţare la începutul săptămânii viitoare, când se aşteaptă ca rămăşiţele uraganului Beryl să aducă ploi abundente în acea regiune. Beryl, primul uragan format în Oceanul Atlantic în acest sezon, a atins uscatul vineri în Mexic, după ce a ucis 11 persoane în urma distrugerilor provocate în mai multe insule din Marea Caraibilor la începutul acestei săptămâni.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro