Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru aceste zile. Potrivit specialiştilor, temperaturile sunt în spre creştere, mult prea mari pentru această perioadă a lunii.

Reclamă

Meteorologii anunță vreme frumoasă în toată țara cu temperaturi în creștere și cer senin în cea mai mare parte a zilei. Valorile termice maxime vor atinge până la 25 de grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în zonele montane.

Sâmbătă, 25 aprilie

Potrivit meteorologilor de la ANM, în prima zi de weekend cerul va fi variabil senin şi cu înnorări pe alocuri spre a doua parte a zilei, atunci când sunt prevăzute ploi şi descărcări electrice în partea de nord și centru a teritoriului.

La munte

La munte se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare cu precădere după prânz. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu precădere în zonele montane. Valorile termice maxime se vor încadra între 13 și 25 de grade Celsius, iar cele minime între 2 și 11 grade Celsius.

Duminică, 26 aprilie

Pentru ultima zi de weekend, meteorologii o scădere a temperaturilor în cea mai mare parte a ţării.  Cerul va fi variabil, mai mult noros, chiar din prima parte a zilei. După amiază sunt prevăzute ploi însoţite de descărcări electrice.

La munte

La munte, precipitaţiile mixte sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare la altitudini înalte vor fi prezente în întreaga zi. De altfel, vântul va sufla moderat, cu unele intensificări pe crestele înalte. Termometrele vor înregistra temperaturi maxime ce vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade Celsius, iar cele minime între 0 și 10 grade Celsius.