Debutul lunii aprilie a fost unul destul de rece, cu temperaturi cuprinse între 0 şi 19 grade Celsius şi diferenţe mari între noapte şi zi, precum şi precipitaţii mixte pe arii extinse. Meteorologii anunţă că în următoarele zile, vremea începe să ajungă la valorile normale pentru această perioadă de primăvară.

Reclamă

Cum va fi vremea de Florii şi de Paşte

Muntenia

De săptămâna viitoare, în Muntenia se înregistrează temperaturi minime de 7-8 grade, în timp ce maximele ating pragul de 22 de grade.

Spre Paşte, temperaturile mai scad puţin, ajungând la maxime de doar 17-18 grade.

Oltenia

În Oltenia vremea se încălzeşte de la o zi la alta. Temperaturile maxime ajung în jurul la 21 de grade, în timp ce minimele se încadrează între 5 şi 7 grade Celsius.

Spre jumătatea lunii, temperaturile scad până la 17 grade.

Moldova

În Moldova, vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă astfel încât pe 12 și 13 aprilie, când se vor înregistra temperaturile cele mai ridicate, maximele vor fi, în medie, în jurul a 21 de grade și minimele vor ajunge la o medie de 6-7 grade.

Dobrogea

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vremea se încălzeşte în Dobrogea, până pe data de 10 aprilie. Temperaturile maxime se încadrează între 15 şi 17 grade, iar minimele coboară până la 5 grade.

Cu mici variații de la o zi la alta, acest regim termic se va menține și în intervalul 11-14 aprilie.

Spre Paşte, temperaturile ajung în jurul la 15 grade, iar minimele la 5 grade Celsius.

Temperaturi istorice în Banat şi Crişana

În zilele următoare, temperaturile cresc în Banat şi Crişana, ajungând de la 16 la 24 de grade. Spre Paşte, valorile termice coboară până la 16 grade, iar minimele până la 6 grade Celsius.

Maramureş şi Transilvania

În Maramureș și Transilvania, vremea se va încălzi, iar până în 13 aprilie se vor înregistra temperaturi peste mediile multianuale, respectiv, o medie regională a maximelor de 19-20 de grade și minime în general pozitive, la o medie de 2…4 grade.

Spre Paşte se estimează o scădere a temperaturii, astfel media maximelor termice se va încadra între 14 și 16 grade, iar a celor minime va fi în jur de 2 grade.