Meteorologii anunță vreme deosebit de schimbătoare pentru această perioadă a lunii. Vremea va fi instabilă, cu posibile precipitații mixte și vânt pe alocuri.

Reclamă

Prognoza meteo pentru sâmbătă

Vremea se răcește puțin în dimineața zilei de sâmbătă. Potrivit meteorologilor, valorile se încadrează în jurul celor normale pentru această decadă a lunii.

Cerul va fi variabil, mai mult noros, cu variații pe alocuri, iar în nordul și nord-estul teritoriului, unde doar pe suprafețe micitrecător se vor semnala precipitații slabe.

” Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, la munte vor fi mixte, iar la altitudinimari va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări din a doua parte a nopții în regiunile sud-estice precumși în zona Carpaților de Curbură și local în Carpații Meridionali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 19grade, iar cele minime între -2 și 7 grade. Noaptea, în regiunile intracarpatice izolat se va forma brumă”, potrivit ANM.

Prognoza meteo pentru duminică

În ultima zi de weekend, temperaturile indică o vreme frumoasă. În schimb,în ciuda gradelor din termometre, vântul va sufla slab, până la moderat în sudul și estul țării.

Spre a doua parte a zilei, vântul va sufla slab și moderat, pe suprafețe restrânse cu unele intensificări în Câmpia de Vest. Temperaturile maxime, în scădere ușoară față de ziua precedentă vor fi cuprinse între8 și 18 grade, iar cele minime între -6 și 6 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Spre sfârșitul intervalului,local se va forma brumă, cu o probabilitate mai mare în centru, nord și nord-est.

Prognoza meteo luni

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări în primaparte a intervalului în regiunile sudice și în vestul Carpaților Meridionali, viteze mai mari urmând a se înregistra în zonamontană înaltă și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 17 grade, iar cele minime între -3 și 5grade, mai coborâte în depresiuni. Local dimineața și noaptea se va forma brumă, potrivit ANM.