Meteo 6 iunie. Pentru ziua de sâmbătă, 6 iunie, meteorologii anunță vreme destul de schimbătoare. Se pare că temperaturile se vor menține destul de ridicate, iar vremea este destul de frumoasă. Soare și temperaturi extreme în majoritatea Munteniei, dar și în jumătatea Moldovei. Și în restul țării se anunță temperaturi surprinzătoare.

Meteo 6 iunie. Cum va fi vremea în România

Termometrele vor înregistra valori maxime cuprinse între 22 și 31 de grade. De altfel, minimele se vor încadra între 7 și 17 grade Celsius. Cerul va fi variabil, mai mult noros. Pe parcursul zilei, ploile își vor face apariția, dar pe suprafețe mici. La munte și în zonele de centru ale țării va ploua mai des. Landul și spre noapte. Odată cu lăsarea serii vor exista ploi locale în vest, sud vest, dar și în centru. În restul teritoriului vor exista ploi, izolat.

Ploile rămân în teritoriu

Precipitațiile vor avea caracter torențial în cea mai mare parte a zilei. Alături de ele vor fi prezente și frecvente descărcări electrice precum și intensificări puternice ale vântului. Acestea vor lua aspect de vijelie. Cele mai problematice vijelii vor avea loc la munte, la altitudini înalte, dar și în celelalte zone mai joase de munte.

De altfel, grindina va fi prezentă în mai multe zone din teritoriu. Și cumulările de apă vor duce la posibile inundatții. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, iar în prima parte a intervalului pe arii restrânse și în sud-est.

România, sub semnul precipitațiilor

Sunt mai bine de trei săptămâni de când România se luptă puternic cu ploile. Precipitațiile mixte au luat cu asalt întreg teritoriul. De altfel, nici grindina nu s-a sfiit, afectând astfel cea mai mare parte a zonei. Meteorologii preconizează astfel de vreme instabilă până spre finalul lunii. Astfel, luna iunie nu este una deloc de vară, pentru cei care se așteptau la asta.